Gündemde Bugün-10 Kasım 2017 Cuma

TÜRKİYE

-Fethullahçı Terör Örgütü’nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler takip ediliyor.

ULU ÖNDER ATATÜRK'Ü ANIYORUZ

-Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Ulu Önder Atatürk, ebediyete intikalinin 79'uncu yılında, Anıtkabir'de ve Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törenlerle anılacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROGRAMI

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir Törenine katılacak, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki Atatürk’ü Anma Törenine katılacak ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde İİT Kadın Danışma Konseyi Genç Kadınlar Liderlik ve Girişimcilik Programı Sertifika Törenine katılacak. (Saat:08.45-11.00-15.00)

TBMM BAŞKANI KAHRAMAN'IN PROGRAMI

-TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Anıtkabirdeki Resmi Törene katılacak. (Saat:08.30)

BAŞBAKAN YILDIRIM'IN PROGRAMI

-Başbakan Binali Yıldırım, ABD’ye yaptığı resmi ziyaret çeçevesinde görüşmelerine devam edecek.

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU'NUN PROGRAMI

-CHP Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu, Anıtkabirdeki Resmi Törene katılacak. (Saat:08.30)

BAKAN ZEYBEKCİ SEMENKAND'DA

-Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Orta Asya: Paylaşılan Geçmiş ve Ortak Gelecek, Sürdürülebilir Kalkınma ve Karşılıklı Refah İçin İşbirliği Konferansına katılacak ve Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sn. Şavkat Mirziyoyev ile görüşecek.

EKONOMİ

-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül ayı Dış Ticaret endekslerini açıklayacak. (Saat:10.00)

-Maliye Bakanlığı, Ekim 2017 Vergi Kimlik Numarası ve Mükellef Sayıları İstatistiklerini açıklayacak. (Saat:10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

-Arakan’da yaşanan Müslümanlara yönelik insanlık dışı şiddet olayları takip ediliyor.

-ABD ile Türkiye arasında vizelerin askıya alınmasının yansımaları izleniyor.

-Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan kriz izleniyor.

GÜNCEL

-Türkiye Barolar Birliği Kongre Merkezi'nde Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü dolayısıyla Dünya Lideri Atatürk’ü Anma Programı düzenleyecek. Bu sene anma programına konuşmacı olarak TBB Başkanı Av.Prof. Metin Feyzioğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, TÜRK-AV üyesi ülkelerin Barolar Birliği Başkanları katılacak.

SPOR

-Basketbol THY Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe Doğuş, deplasmanda Almanya'nın Brose Bamberg ekibiyle karşı karşıya gelecek. (Saat:22.00)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.