Öne Çıkanlar 8 Eylül 2023 Cuma Gündem Özeti rus uçakları geri çekiliyor Ahmet Ferhan Savran şehit haberleri Enerji Yatırımları Takip ve Koordinasyon Kurulu türkiyede kaç işsiz var toplu iş sözleşmesi yeni akite saldırı leblebi tozu bahçeli dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu güney kore

Gündemde Bugün-11 Ekim 2019 Cuma

TÜRKİYE

-Hudutlarımızın güvenliğini sağlamak, sınırlarımızın güneyinde bir terör koridoru oluşturulmasını engellemek, DEAŞ ve PKK/KCK/PYD-YPG başta olmak üzere milli güvenliğimize tehdit oluşturan terör örgütleri ve teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin gelişmeler ve dünyadaki yansımaları takip ediliyor.

-Fethullahçı Terör Örgütü’nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler takip ediliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROGRAMI

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’i Kabul edecek ve Dolmabahçe Sarayı'nda Terörle Mücadele ve Bölgesel Bağlantılılık Konulu 3.  Parlamento Başkanları Konferansı Açılış Resepsiyonuna katılacak. (Saat:14.30-20.00)

BAKAN TURHAN TEKİRDAĞ'DA

-Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Cahit Turhan, Uluslararası Deniz Emniyeti ve Acil Müdahale Merkezi (UDEM) Tanıtım Organizasyonuna katılacak, Valiliği,  Süleymanpaşa Belediyesini, AK Parti İl Başkanlığı ziyaret edecek. (Saat::10.30-14.00-14.30-15.00)

TBMM BASIN TOPLANTILARI

-Meclis’te HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü, HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:10.00-10.30-11.00-11.30-12.00-13.00-13.30-14.00)

EKONOMİ

-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ağustos ayı Süt ve Süt Ürünleri Üretimi ve Kümes Hayvancılığı Üretimi verilerini açıklayacak. (Saat:10.00-10.00)

-Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Ağustos ayı Ödemeler Dengesi İstatistiklerini açıklayacak. (Saat:10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

-Suriye'deki iç savaş ve bölgesel yansımaları takip ediliyor.

GÜNCEL

-Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla; Mehmetciğimizin terör örgütlerine karşı başlattığı “Barış Pınarı” harekatının zaferle sonuçlanması için, Şahidi  Camii’nde sabah namazı öncesi Fetih Suresi okunup dualar edilecek, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Valiliği ziyaret edecek, Muğla Sıtkı Koçman Ünv. Camii’de Cuma Namazı ve Hutbe İradı ve Fen Edebiyat Fakültesi/Şehit Polis Yaşar Özlem Amfisi’nde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğrencileriyle bir araya gelecek. (Saat:05.45-10.00-13.00-15.00)

-Barış Pınarı Harekatı’na destek amacıyla,  Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) Türkiye Kanadı’nı oluşturan; Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (TÜRKİYE KAMU-SEN) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) başkan ve temsilcileri, TOBB İkiz Kuleler’de bir basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:14.00)
 

SPOR

-A Milli Futbol Takımımız 2020 UEFA Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu maçında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda Arnavutluk ile karşılaşacak. (Saat:21.45)

-Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 2. haftasında Anadolu Efes, Almanya'nın Alba Berlin takımını konuk edecek. (Saat:20.30)

-2019 – 2020 Voleybol Sezonu Vestel Venus Sultanlar Ligi’nde heyecan başlıyor. Sezonun ve 1. Haftanın açılış maçında  Karayolları ile Beşiktaş karşı karşıya gelecek. (Saat:18.30) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.