Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari kızılay atatürk yapı kredi

Gündemde Bugün-15 Mayıs 2019 Çarşamba

TÜRKİYE

-Fethullahçı Terör Örgütü’nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler takip ediliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROGRAMI

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi’yi Resmi Tören ile karşılayacak, Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi ile Başbaşa Görüşme, Heyetlerarası Görüşme, Ortak Basın Açıklaması  düzenleyecek ve Resmi İftar Yemeği verecek. (Saat:17.00-17.15-18.15-19.00-20.03)

TBMM BAŞKANI ŞENTOP'UN PROGRAMI

-TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM Tören Salonunda Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Çerçevesinde, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile KKTC, Almanya, Fransa, Avusturya, Hollanda, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan ve 81 ilimizden gelen temsilci gençleri kabul edecek. (Saat:14.00)

MİLLİ EĞİTİM BAKANI SELÇUK ANKARA'DA

-Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Başöğretmen Toplantı Salonunda Yeni Eğitim - Öğretim Çalışma Takvimi Modelinin Tanıtımına katılacak. (Saat:11.00)

BAKAN SELÇUK ANKARA'DA

-Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Yükseköğretim Kurulu Konferans Salonunda Yükseköğretim Kurulu Tarafından Düzenlenen “Yükseköğretimde Engelsiz Ufuklar Çalıştayı Ve 2019 Yılı Engelsiz Üniversite Ödül Töreni”ne katılacak.(Saat:13.30)

TBMM GÜNDEMİ

-Genel Kurul'da Kapadokya'nın tarihi, kültürel ve doğal dokusunun birlikte korunması, farklı kurumlara ait planlama yetkilerinin kurulacak Kapadokya Alan Başkanlığında toplanmasını öngören kanun teklifi üzerindeki görüşmelere devam edilecek. (Saat:14.00)

TBMM KOMİSYON TOPLANTILARI

-Dışişleri Komusyonu toplanacak. (Saat:11.00)

-Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunda; Başkanlığın sunuşları, 1 -2 Aralık 2018 tarihlerinde Mardin'de gerçekleştirilen Çalıştay sonucunda, BM Kadın Birimi ile birlikte yapılması kararlaştırılan etkinliklere dair bilgilendirme,  Alt Komisyon çalışmalarına dair bilgilendirme,  Başta kadınlar olmak üzere üretime katılımı artırmaya yönelik Kanun Teklifi Taslağı ve öneriler görüşülecek. (Saat:11.00)

-Tıbbi Ve Aromatik Bitki Çeşitliliğinin Korunması Araştırma Komisyonunda; Komisyon çalışma takviminin görüşülmesi - Komisyona davet edileceklerin tespiti - Komisyonda görevlendirilecek uzmanların belirlenmesi görüşülecek. (Saat:14.30)

-Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Alt Komisyonunda Başta Kız Çocukları Olmak Üzere Gençlerin Bilim, Teknoloji, Matematik ve Mühendislik Alanlarına Yönlendirilmesi Konusu görüşülecek. (Saat:14.30)

-Tıbbi Ve Aromatik Bitki Çeşitliliğinin Korunması Araştırma Komisyonunda; Komisyon çalışma takvimi, Komisyona davet edileceklerin tespiti ve Komisyonda görevlendirilecek uzmanların belirlenmesi görüşülecek. (Saat:14.30)

-Bilişim Teknolojileri Bağımlılığı Araştırma Komisyonunda;  Komisyon çalışma takvimi, Komisyonda görevlendirilecek uzmanların belirlenmesi ve Komisyona davet edileceklerin tespiti görüşülecek. (Saat:14.30)

-Dilekçe Komisyonunda; Başkanlık Sunuşları, Türkiye Diyetisyenler Derneği, Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği, Obezite Diyetisyenliği Derneği, Türkiye Spor Hekimleri Derneği, Türkiye Diyabet Vakfı Sunum yapacak. (Saat:14.30)

TBMM BASIN TOPLANTILARI

-Meclis'te HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Bağımsız Andahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, BBP Ankara Milletvekili Mustafa Destici, TBMM Katip Üyesi Barış Karadeniz, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:10.00-10.30-11.00-11.30-12.00-12.30-13.00-13.30-14.00-14.30-15.30)

EKONOMİ

-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat ayı İşsizlik Rakamlarını, Mart ayı Perakende Satış Endekslerini ve Ciro Endekslerini açıklayacak. (Saat:10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

-Suriye'deki iç savaş ve bölgesel yansımaları takip ediliyor.

GÜNCEL

-Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Sultanahmet Meydanında ve Büyük Çamlıca Camii'de Türkiye Diyanet Vakfının düzenlediği “Ramazan Kitapla Buluşuyor” başlıklı 38. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı’nın açılışlarına katılacak. (Saat:11.00-14.00)

SPOR

-Ziraat Türkiye Kupası Sivas 4 Eylül Stadı'nda Akhisarspor ile Galatasaray arasında oynanacak final müsabakasıyla sahibini bulacak. (Saat:20.45)

-Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde Şampiyonunun belirleneceği play-off final serisinin dördüncü maçında Fenerbahçe ile Çukurova Basketbol Metro Enerji Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek. (Saat:17.45)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.