Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan bugünün gündemi terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

Gündemde Bugün-16 Ekim 2019 Çarşamba

TÜRKİYE

-Hudutlarımızın güvenliğini sağlamak, sınırlarımızın güneyinde bir terör koridoru oluşturulmasını engellemek, DEAŞ ve PKK/KCK/PYD-YPG başta olmak üzere milli güvenliğimize tehdit oluşturan terör örgütleri ve teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin gelişmeler ve dünyadaki yansımaları takip ediliyor.

-Fethullahçı Terör Örgütü’nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler takip ediliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROGRAMI

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te Partisinin Grup Toplantısında Milletvekillerine hitap edecek ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Kabine Toplantısına Başkanlık edecek. (Saat:12.00-15.00)

TBMM GRUP TOPLANTILARI

-Meclis'te AK Parti Grup Toplantısı yapılacak. (Saat:12.00)

BAKAN TURHAN ANKARA'DA

-Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Cahit Turhan, Ankara YHT Garında “Çocukları Dinleyelim Hayatlarını Değiştirelim Projesi” kapsamında 24 Engelli Çocuğun YHT ile uğurlanmasına ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı'nda 12. Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansına katılacak. (Saat:08.00-09.00)

TBMM GÜNDEMİ

-Genel Kurul'da, Yargı Reformu paketini oluşturan düzenlemeleri içeren kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek. (Saat:14.00)

TBMM BASIN TOPLANTILARI

-Meclis'te MHP Kahramanmaraş Killetvekili Sefer Aycan, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, CHP İstanbul Milletvekili Ahmet Ünal Çeviköz, CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, MHP Konya Milletvekili Esin Kara, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:10.00-10.30-12.00-12.30-13.00-13.30-14.00-15.00-15.30-16.00) 

EKONOMİ

-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2018 yılı Girişim Özelliklerine Göre Dış Ticaret İstatistiklerini ve Eylül ayı Konut Satış İstatistiklerini açıklayacak. (Saat:10.00-10.00)

-Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Ağustos ayı Özel Sektörün Yurdışından Sağladığı Kredi Borcu verilerini ve Ağustos ayı Konut Fiyat Endeksini açıklayacak. (Saat:10.00-14.30)

-Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ile FAO Orta Asya Alt Bölge Koordinatörü ve Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu, Dünya Gıda Günü sebebiyle bugün TZOB Genel Merkezi’nde ortak basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

-Suriye'deki iç savaş ve bölgesel yansımaları takip ediliyor.

SPOR

-Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımı, FIBA Euroleague B Grubu ilk maçında Metro Enerji Spor Salonu’nda İspanya temsilcisi Spar Citylift Girona ile karşılaşacak. (Saat:19.30)

-Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, EuroCup Women E Grubu açılış haftası mücadelesinde Lulea BBK’yı ağırlayacak. (Saat:19.30)

-Voleybol'da Vestel Venus Sultanlar Ligi’nin ikinci haftası Galatasaray HDI Sigorta – Karayolları, Eczacıbaşı VitrA – Nilüfer Bld., Beşiktaş – Fenerbahçe Opet karşılaşmalarıyla tamamlanacak. (Saat:16.00-18.30-19.30)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.