Öne Çıkanlar Arap Çinde üniversite öğrenci sayısı Çin Büyükelçiliği Çin Yeni Bir Ticari Telekomünikasyon Uydusu Fırlattı Çin Ticari Uçak Şirketi Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi Çin Eximbanktan 300 Milyon Dolar Kredi Sağladı Çin Devlet Konseyi Gümrük Tarifesi Komisyonu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Çeyiz Kadar Önemli Çin Ulusal Bayramı

Gündemde Bugün-17 Ekim 2019 Perşembe

TÜRKİYE

-Hudutlarımızın güvenliğini sağlamak, sınırlarımızın güneyinde bir terör koridoru oluşturulmasını engellemek, DEAŞ ve PKK/KCK/PYD-YPG başta olmak üzere milli güvenliğimize tehdit oluşturan terör örgütleri ve teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin gelişmeler ve dünyadaki yansımaları takip ediliyor.

-Fethullahçı Terör Örgütü’nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler takip ediliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROGRAMI

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’i Kabul edecek, Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısına başkanlık edecek ve JW Marriott Hotel'de Turkcell 25. Yıl Resepsiyonuna katılacak. (Saat:14.30-16.00-19.00)

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU'NUN PROGRAMI

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Süreyya Operası'nda vefat eden eski milletvekili Orhan Birgit ve eski bakan Ali Topuz için  düzenlenecek törene ve Marmara İlahiyat Camisi'nde kılınacak cenaze namazına katılacak, TV5'te Düşünme Vakti programına konuk olacak. (Saat:10.00-12.50-20.00)

BAKAN SELÇUK ŞANLIURFA'DA

-Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Şanlıurfa Valiliği’ni ziyaret edecek, Akçakale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ziyareti ve Basın Açıklaması, Suruç İlçesini ve Birecik İlçesini ziyaret edecek. (Saat:09.30-10.30-12.15-14.30)

TBMM BASIN TOPLANTILARI

-Meclis'te CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, TBMM Katip Üyesi Barış Karadeniz, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Bağımsız Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, HDP Muş Milletvekili Mensur Işık, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:11.30-12.00-12.30-13.00-13.30-14.00-14.30-15.00-15.30-16.00)

EKONOMİ

-Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Ağustos ayı Kısa Vadeli Dış Borç İstatistiklerini açıklayacak. (Saat:14.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

-Suriye'deki iç savaş ve bölgesel yansımaları takip ediliyor.

SPOR

-Basketbolda THY Avrupa Ligi'nin 3. haftasında Fenerbahçe Beko, İspanya temsilcisi Baskonia ile Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda karşı karşıya gelecek. (Saat: 20.45)

-Beşiktaş TRC İnşaat Kadın Basketbol Takımı, FIBA EuroCup Konferans 1 B Grubu ilk hafta maçında deplasmanda Spartak M.R. Vidnoje ile karşılaşacak. (Saat:18.00)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.