Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer türkiye istatistik kurumu gündem özeti çin beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan abd

Gündemde Bugün-20 Ekim 2017 Cuma

TÜRKİYE

-Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) tartışmalı referandumu takip ediliyor.

-Fethullahçı Terör Örgütü’nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler takip ediliyor.

-Arakan’da yaşanan Müslümanlara yönelik insanlık dışı şiddet olayları takip ediliyor.

-ABD ile Türkiye arasında vizelerin askıya alınmasının yansımaları izleniyor.

-Şırnak'ta ruhsatsız kömür ocağında 7 işçinin yaşamını yitirdiği göçüğe ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROGRAMI

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Kültür ve Kongre merkezi'nde D-8 Zirvesine katılacak, Dolmabahçe Sarayı'nda Konuk ve Devlet Başkanları Onuruna Resmi Öğle verecek, Basın Toplantısı düzenleyecek, Mabeyn Köşkü'nde Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde ile Görüşecek, İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri’yi ve Endonezya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yusuf Kalla’yı Kabul edecek. (Saat:10.00-14.00-16.00-17.00-18.00-19.00)

BAŞBAKAN YILDIRIM'IN PROGRAMI

-Başbakan Binali Yıldırım, ISCTURKEY Konferansı2017 10. Bilgi Güvenliği Ve Kriptoloji Konferansına katılacak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Dolmabahçe Sarayı'nda Konuk ve Devlet Başkanları Onuruna verecekleri Resmi Öğlen Yemeği'ne katılacak, Çırağan Sarayı'nda Türkiye-Afrika Ülkeleri Eğitim Bakanları Konferansına katılacak, Dolmabahçe Ofis'de Pakistan Başbakanı Şahid Hakan Abbasi İle Görüşecek ve Pakistan Başbakanı Şahid Hakan Abbasi Onuruna çalışma yemeği verecek. (Saat:10.00-14.00-16.30-18.30-19.15) 

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU'NUN PROGRAMI

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Toplantısı'nda konuşacak. (Saat:16.00)

BAKAN SARIEROĞLU ANKARA'DA

-Çalışme ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu, The Green Park Hotel'de Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi Kapanış Konfrensına katılacak ve Başkent Öğretmenevi'nde Mardin’den Gelen Öğrencilerle Bir Araya Gelecek. (Saat:10.00-12.30) 

BAKAN EROĞLU AFYONKARAHİSAR'DA

-Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Korel Otel'de 1. Türk Tarihi Sempozyumu ‘Çağdaş Türk Dünyası’ Oturumuna katılacak,  İscehisar Doğalgaz Hattı Şehir Giriş İstasyonu’nun açılış merasimine iştirak edecek ve 1. Türk Tarihi Sempozyumu Kapanış ve Değerlendirme Oturumuna katılacak. (Saat:09.00-14.00-17.00)

TBMM KOMİSYON TOPLANTILARI

-Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına dair Kanun Tasarısı görüşülecek. (10.30) 

TBMM BASIN TOPLANTILARI

-HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:10.30-11.00-11.30-12.00-12.30-13.30)

EKONOMİ

-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül ayı Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksini açıklayacak. (Saat:10.00)

-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Eylül ayında kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini açıklayacak. (Saat:10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

-Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan kriz izleniyor.

GÜNCEL

-Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Rize Güneysu Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenecek olan “Hafızlık İcazet Merasimi”ne katılacak. (Saat:18.30) 

SPOR

-Süper Lig'in 9. haftasında Antalyaspor-Kasımpaşaspor ve Göztepe-Aytemiz Alanyaspor maçları oynanacak. (Saat:20.00-20.00) 

- Basketbol THY Avrupa Ligi'nde Anadolu Efes, deplasmanda İspanya'nın Valencia takımıyla karşı karşıya gelecek. (Saat:22.00)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.