Gündemde Bugün-25 Ekim 2017 Çarşamba

TÜRKİYE

-Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) tartışmalı referandumu takip ediliyor.

-Fethullahçı Terör Örgütü’nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler takip ediliyor.

-Arakan’da yaşanan Müslümanlara yönelik insanlık dışı şiddet olayları takip ediliyor.

-ABD ile Türkiye arasında vizelerin askıya alınmasının yansımaları izleniyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN PROGRAMI

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Irak Başbakanı Haydar İbadi’yi kabul ediecek, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev’i resmi törenle karşılıyacak, ardından iki lider baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirecek, Anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısı düzenleyecek ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev'in onuruna Resmi Akşam Yemeği verecek. (Saat:12.00-16.30-16.45-17.30-18.30-19.00)

BAŞBAKAN YILDIRIM'IN PROGRAMI

-Başbakan Binali Yıldırım, İzmir Swiss Otel’de Ege Ekonomik Forumu’na katılacak ve Çankaya Köşkü’nde Irak Başbakanı Haydar El- İbadi’yi resmi törenle karşılıyacak ve İbadi onuruna resmi öğle yemeği verecek. (Saat:09.30-13.30-14.30)

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU'NUN PROGRAMI

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Merkez'de Partisinin MYK Toplantısına başkanlık edecek. (Saat:12.00) 

BAKAN SARIEROĞLU ANKARA'DA

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu, Ankara Sanayi Odası Ekim Ayı Meclis Toplantısına ve The Green Park Otel'de İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi Teknik Yardım Projesi Kapanış Toplantısına katılacak. (Saat:10.00-13.00)

BAKAN AĞBAL ANKARA'DA

-Maliye Bakanı Naci Ağbal, Swiss Otel'de  "KÖİ (Kamu Özel İşbirliği) Uygulamalarının Uluslararası Muhasebe Standartlarına Göre Muhasebeleştirilmesi ve Mali Tablolarda Sunumu"  konulu konferensın açılış konuşmasını yapacak. (Saat:10.00)

BAKAN ÇELİK ANKARA'DA

-Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Anadolu Ajansı Editör Masasının konuğu olacak ve AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger'i kabul edecek. (Saat:10.00-11.30) 

BAKAN ÖZLÜ VAN'DA

-Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü ve Teknokent'i, Van OSB ve Van Mermer Sanayi Ticaret A.Ş.'yi, AK Parti İl Başkanlığı'nı, Van İŞGEM'i ziyaret edecek ve Elite World Otel'de Güç Birliği Platformu Toplantısına katılacak. (Saat:10.30-11.15-13.30-14.15-15.00)

BAKAN ZEYBEKCİ İZMİR'DE

-Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Swıss Otel'de Ege Ekonomik Forum Açılışına, İki Yaka Bir Deniz Panel Oturumuna katılacak  (Saat:09.00-11.00) 

BAKAN ÖZHASEKİ İSTANBUL'DA

-Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Tapu ve Kadastro İstanbul 2. Bölge Müdürlüğünde 2. Uluslararası Osmanlı Coğrafyası Arşiv Kongresi'ne katılarak Tapu-Kadastro ve Harita Müzesinin kurulması ile ilgili basın mensuplarına bilgi verecek, Bağcılar Belediyesi Kentsel Dönüşüm Programı'na katılacak. (Saat:10.45-14.00)

TBMM GÜNDEMİ

-Genel Kurul'da Uluslararası Sözleşmeler Görüşülecek. (Saat:14.00)

TBMM BASIN TOPLANTILARI

-CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, TBMM Katip Üyesi Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:10.00-10.30-11.00-11.30-12.00-12.30-13.00-13.30-14.00-14.30-15.00-15.30-16.00) 

EKONOMİ

-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ekim ayı Sektörel Güven Endekslerini açıklayacak. (Saat:10.00)

-Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Ekim ayı İktisadi Yönelim İstatistikleri ve Reel Kesim Güven Endeksini açıklayacak. (Saat:14.30)

-Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Toplantı Salonu'nda Okul Sütü İhalesi yapılacak. Okul Sütü Programı kapsamında 2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci yarısından itibaren yaklaşık 32 bin bağımsız anaokulu, anasınıfı ve ilkokulda okuyan 6 milyon öğrenciye, haftada üç gün süreyle dağıtımı yapılacak olan toplam 290 milyon kutu, 200 ml sade, yağlı UHT içme sütünün temini ihalesi, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun 19’uncu maddesine göre "Açık İhale" usulüyle yapılacak. (Saat:14.30)

GÜNCEL

-Meral Akşener ve Arkadaşları Yeni Kurulacak Partiyi açıklıyor. Ankara Nazım Hikmet Kongre Salonu7nda Düzenlenecek toplantıda, kurulan yeni partinin adı, kurucular kurulu, genel idare kurulu ve başkanlık divanı üyeleri açıklanacak. (Saat:10.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

-Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan kriz izleniyor.

SPOR

-Basketbol THY Avrupa Ligi 3. haftasında Fenerbahçe Doğuş ile Anadolu Efes karşı karşıya gelecek. (Saat:20.45)

-Vestel Venüs Sultanlar Ligi 3. haftası Beşiktaş-Vakıfbank ve Beylikdüzü Voleybol İhtisas-Fenerbahçe maçlarıyla tamamlanacak. (Saat:14.00-18.30) 

-Ziraat Türkiye Kupasında 13 maç oynanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.