Öne Çıkanlar istanbul galatasaray myk EMİNE ERDOĞAN cumhurbaşkanı Kuşadası Belediyesi Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha ak parti yasama Koç Holdingin 2023 yılı net karı dinlenme tesisleri suriye

Gündemde Bugün-31 Mayıs 2018 Perşembe

TÜRKİYE

-Türk Silahlı Kuvvetlerince, Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile yurt içi ve dışındaki yansımaları takip ediliyor.

-Fethullahçı Terör Örgütü’nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler takip ediliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROGRAMI

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiyev'i kabul edecek, Malatya Park AVM Yanında Malatya Mitingine ve Malatya Saray Havuzbaşı Restoran'da TESK Esnaf İftarına katılacak. (Saat:14.00-17.00-19.50) 

BAŞBAKAN YILDIRIM'IN PROGRAMI

-Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Meydanı'nda Giresun Mitingi düzenleyecek, Giresun Valiliği'ni ziyaret edecek, Giresun Valiliği'nde STK Temsilcileri ile biraraya gelecek, Ordu Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret edecek, Ünye-Sahil Şeridi'nde Vatandaşlar ile iftar edecek. (Saat:14.00-15.45-16.15-17.30-20.03) 

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU'NUN PROGRAMI

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çorum Yıldız Park Tesisleri'nde Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ile Toplantı yapacak, Amasya Grande Ottoman'da İftar Programına katılacak. (Saat:11.00-19.15)

BAKAN AĞBAL ANKARA'DA

-Maliye Bakanı Naci Ağbal, ATO-Meclis Salonu'nda Ankara Ticaret Odası Meclis Toplantısına katılacak ve bir konuşma yapacak. (Saat:14.00)

BAKAN ZEYBEKCİ İSTANBUL'DA

-Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, OECD İstanbul Merkezi’nin Açılışına İlişkin İmza Törenine katılacak. (Saat:19.00)

BAKAN EROĞLU İZMİR'DE

-Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bergama Kaymakamlık  Önünde DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimi ile Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtımı Merasimine,  Sahur Programına katılacak ve AK Parti İzmir İl Başkanlığını Ziyaret ve Basın Açıklaması yapacak. (Saat:01.00-02.30-13.00)

CHP CUMHURBAŞKANI İNCE'NİN PROGRAMI

-CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, İpsala Gümrük Kapısı, Gümülcine Başkonsolosluğu'nu, Gümülcine Türk Gençler Birliği’ni, Gümülcine Türk Öğretmenler Birliği’ni, Gümülcine Çukurkahve'yi, Dr. Sadık Ahmet’in Kabrini ziyaret edecek, Makaza Gümrüğü’nden Bulgaristan Kırcaali’ye Hareket edecek, Kırcaali Belediyesi ve Türk Kardeş Belediyeleri İftar programına katılacak. (Saat:11.00-13.00-13.30-14.15-15.00-15.45-16.00-20.30)

POLİTİKA

-Cumhuriyet Halk Partisi Bülent Ecevit Parti Okulu Binası'nda 24 Haziran 2018 Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi’ne yönelik olarak siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, demokratik kitle örgütleri, ve sendikalar tarafından yarın (31 Mayıs 2018) "Sandık Güvenliği Koordinasyon" toplantısı yapılacaktır.  Siyasi partilerin ve diğer kurum/kuruluşların temsilcilerinin katılacağı toplantıda Sandık Güvenliğine yönelik olarak yapılan koordinasyon çalışmalarının detayları paylaşılacak, basının ve kamuoyunun merak ettiği konulara ayrıntılı şekilde cevap verilecektir. (Saat:13.00)

TBMM BASIN TOPLANTILARI

-TBMM'de HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:11.00)

EKONOMİ

-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı Motorlu Kara Taşıtları ve Dış Ticaret İstatistiklerini açıklayacak. (Saat:10.00)

-Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Nisan ayı Aylık Para ve Banka İstatistiklerini açıklayacak. (Saat:14.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

-ABD'nin Tel Aviv'deki Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve Gazze sınırındaki gelişmeler takip edilecek.

-ABD'nin İran nükleer anlaşmasından çekilme kararının ardından yaşanan gelişmeler izleniyor.

-Suriye'deki iç savaş ve bölgesel yansımaları takip ediliyor.

SPOR

-Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off yarı final serisi üçüncü maçında Anadolu Efes-Tofaş karşılaşması oynanacak. (Saat:20.45)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.