Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi

Gündemde Bugün-7 Mart 2018 Çarşamba

TÜRKİYE

-Türk Silahlı Kuvvetlerince, Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile yurt içi ve dışındaki yansımaları takip ediliyor.
-Fethullahçı Terör Örgütü’nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler takip ediliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROGRAMI

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda HAK-İŞ Dünya Kadın Günü programına katılacak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Moğalistan Meclis Başkanı Miyegombo Enkhbold'yı ve KKTC Başbakan'ı Tufan Erhürman'ı ayrı ayrı kabul edecek. (Saat:13.00-15.00-17.00)  

BAŞBAKAN YILDIRIM'IN PROGRAMI

-Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkün'de KKTC Başbakan'ı Tufan Erhürman'ı Resmi törenle karşılayacak ve KKTC Başbakan'ı Tufan Erhürman onururuna resmi öğlen yemeği verecek. (Saat:11.00-13.00)

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU'NUN PROGRAMI

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP TBMM Grup Toplantısı’nda konuşacak. (Saat:12.30)

BAKAN ZEYBEKCİ İSTANBUL'DA

-Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Rıtz Carlton Otel’de Capital Ekonomis Dergisi CEO Club Toplantısına katılacak. (Saat:16.00)

BAKAN ELVAN MERSİN'DE

-Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Hilton Otel'de Akdeniz Ekonomi Forumu'na katılacak. (Saat:09.00)

BAKAN SARIEROĞLU ANKARA'DA

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu, TBMM'de Türkiye-Moğalistan Meclisleri arasında gerçekleşecek olan Sosyal Güvenlik Anlaşması imza törenine katılacak. (Saat:11.00)

TBMM GÜNDEMİ

-Genel Kurul’da, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı görüşülecek. (14.00)

TBMM KOMİSYON TOPLANTILARI

-İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nda, Göç ve Uyum Raporu görüşülecek. (10.30)

-KİT Alt Komisyonu’nda, İller Bankası AŞ. görüşülecek. (11.00)

-KİT Alt Komisyonu’nda, Türkiye Kalkınma Bankası AŞ.,  Tasfiye Halinde Kalkınma Yatırım Menkul Değerler AŞ., Arıcak Turizm ve Ticaret AŞ. görüşülecek. (12.30)

TBMM BASIN TOPLANTILARI

-İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:10.30-11.00-12.00-12.30-13.00-13.30-14.00-14.30-15.00-15.30)

EKONOMİ

-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017 yılı lV. Çeyrek İşgücü Maliyeti Endeksini açıklayacak. (Saat:10.00)

-TOBB’da TOBB ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü işbirliğinde, İnşaat İş Ekipmanı Üreticileri İstişare Toplantısı gerçekleştirilecek. (Saat:14.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

-ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının ardından gelişmeler izleniyor.
-Suriye'deki iç savaş ve bölgesel yansımaları takip ediliyor
.

SPOR

-UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turuda rövanşında Tottenham-Juventus ve Manchester City-Basel karşılaşmaları yapılacak. (Saat:22-45-22.45) 

-Spor Toto 1. Lig'in 26. haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor-Eskişehirspor, Adana Demirspor-Denizlispor, Balıkesirspor Baltok-Boluspor, Çaykur Rizespor-Gaziantepspor karşılaşmaları oynanacak. (Saat: 16.00-16.00-19.00-19.00)

-Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda medi Bayreuth-Beşiktaş Sompo Japan ve Nanterre 92-Banvit karşılaşmaları yapılacak. (Saat:22.00-22.30)

-Fenerbahçe, Euroleague Women Çeyrek Final Serisi 2. Maçında sahasında Sopron Basket ile Yakın Doğu Üniversitesi ise deplasmanda Bourges Basket ile karşılaşacak.  (Saat:20.30-22.30)

-Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, EuroCup Women Çeyrek Final Turu rövanş maçında İspanyol temsilcisi SPAR Citylift Girona ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. (Saat:22.30)

-Voleybol Vestel Venus Sultanlar Ligi play-off turu çeyrek final ikinci maçında Eczacıbaşı VitrA ile Nilüfer Belediyespor karşı karşıya gelecek. (Saat:19.00)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.