Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı erdoğan Koronavirüs suriye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türkiye ak parti yunanistan abd vakıfbank milli eğitim bakanlığı

2016'da İnternette Kaç Fotoğraf Paylaşılacak?

Deloitte’un yeni raporuna göre, 2016’da ilk 100 yazılım şirketinin 80’inden fazlası makine öğrenimi, doğal dil işleme ya da konuşma tanıma gibi bilişsel teknolojileri ürünlerine entegre edecek; sanal gerçeklik başlığı satışları 2,5 milyon adede ulaşacak. Dokunmatik ticaret yüzde 150 büyüyecek, telefonlar yenilendikçe 17 milyar dolarlık ikinci el akıllı telefon pazarı oluşacak. Kullanıcıların yüzde 20’si akıllı telefonlarını arama yapmaktan ziyade sadece veri paylaşımı amacıyla kullanacak, internette ise 2,5 trilyon fotoğraf paylaşılacak.

Denetim, vergi, yönetim danışmanlığı, kurumsal risk ve finansal danışmanlık hizmetlerinde dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Deloitte, 15’inci “Teknoloji, Medya ve Telekomünikasyon (TMT) Öngörüleri” raporunu yayımladı. Rapor; sanal gerçeklik, bilişsel teknolojiler, grafen kullanımı, reklam bloklama, medya gelirlerindeki değişim ve akıllı telefon pazarının bilinmeyen yüzlerine ilişkin çarpıcı detaylar sunuyor.

Deloitte Türkiye Teknoloji, Medya, Telekomünikasyon Endüstrisi Lideri Tolga Yaveroğlu raporla ilgili olarak; “2016 yılına ilişkin TMT öngörülerimiz inovatif teknolojilerin hayatın her alanında gittikçe benimsendiği, birçok alanda veri paylaşımının ön planda olduğu, hızın ve deneyimin her şey anlamına geldiği bir teknoloji dünyasına işaret ediyor. 2016 yılında sanal gerçeklik başlıklarının satışlarının düzenli teknoloji kullanıcıları tarafından 2,5 milyon adet seviyesine ve sanal gerçeklik pazarının ise bir milyar dolara ulaşmasını öngörüyoruz. Bununla birlikte, uzun vadede bakıldığında sanal gerçeklik, akıllı telefon, PC ya da televizyon gibi cihazların ölçeğine ya da yaygınlığına ulaşmakta zorlanacak. Ancak, sürükleyici, duyulara hitap eden teknoloji geliştikçe, bu teknolojinin daha geniş bir kapsamda benimsenmesi belki mümkün olabilir” dedi.

Bilişsel teknolojiler alanında ciddi bir büyüme potansiyeli gördüklerini ifade eden Yaveroğlu; “Bu yıl, ilk yüz yazılım şirketinin sekseninin bilişsel teknoloji şirketi olacağını tahmin ediyoruz. Bu durum, Nesnelerin İnterneti’nin sunduğu potansiyeli açığa çıkararak, bilişim sektörünü zaman içinde bugün bildiğimiz halinin çok ötesine taşıyabilir. Bilişsel teknolojilere, kısa dönemde yeni sanal gerçeklik başlıklarına nazaran tüketiciler tarafından daha az ilgi gösterilse de, bilişsel teknolojiler muhtemelen uzun vadede hem işletmeler hem de tüketiciler için çok daha büyük önem arz edecek” şeklinde konuştu.

Rapordan edinilen bilgiye göre, dokunmatik ticaret- mobil çevrimiçi ödeme işlemleri hız kazanıyor. Akıllı telefon ve tablet gibi mobil cihazlar üzerinden yaptıkları satın almalarda, üçüncü parti dokunmatik ödeme sistemi kullanan kişi sayısının 2016 yılında yüzde 150’lik bir artışla 50 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor. Dokunmatik ticaret, perakendecilerin, perakende web sitelerini gezen ancak bunu ödeme süreçlerini zahmetli bulduğu için alışverişe çevirmeyen ve sayısı hızla artan mobil ziyaretçilerden daha fazla faydalanmasına imkân sağlıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.