Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Afrin Komatsu Koca Dünya MHP lideri Bahçeli bugünün gündemi HAVA HAREKATI

2018 Yılı TÜBA Ödülleri Töreni, 26 Aralık’ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde

Akademi tarafından üstün başarılı bilim insanlarını ve bilimsel çalışmalarını teşvik, takdir ve ödüllendirme görevi kapsamında her yıl verilen TÜBA Ödülleri (TÜBA-Uluslararası Akademi, Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı (GEBİP) ve Bilimsel Telif Eser (TESEP) Ödülleri) 26 Aralık Çarşamba günü saat 13:00’te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan törenle sahiplerine tevdi edilecek.

Sosyal ve Beşeri Bilimler, Sağlık ve Yaşam Bilimleri ve Fen ve Mühendislik Bilimleri olmak üzere üç kategoride verilen TÜBA Akademi Ödülleri’ni bu yıl; Sosyal ve Beşeri Bilimler kategorisinde Moğolistan Bilimler Akademisi’nden Bold Luvsandorj ve Bükreş Üniversitesi’nden Viorel Panaite, Fen ve Mühendislik Bilimleri kategorisinde Singapur NanoBioyoloji Laboratuvarı’ndan Jackie Y. Ying, Sağlık ve Yaşam Bilimleri kategorisinde ise Minnesota Üniversitesi’nden Fatih Mehmet Uçkun kazandı.

23 farklı üniversiteden 37 üstün başarılı genç bilim insanı 2018 yılı TÜBA-GEBİP Ödülü’ne layık görülürken; şimdiye kadar TÜBA-GEBİP Ödülü kazanan seçkin bilim insanı sayısı 480’e yükseldi.

Üniversite düzeyinde nitelikli Türkçe bilimsel telif eser yazım ve yayımını özendirmek amacıyla 2008’den beri yürütülen TÜBA-TESEP kapsamında ise biri “Halil İnalcık Özel Ödülü”, ikisi “Telif Eser Ödülü” dördü “Kaydadeğer Eser Ödülü” olmak üzere yedi eser, TÜBA-TESEP Ödülü’ne layık görüldü, şimdiye kadar ise 196 eser ödüllendirildi.
 

TÜBA Akademi Ödülleri; Akademi Madalyası ve takribi 30.000 Amerikan dolarından oluşur ve alanında “özgün, öncü ve çığır açıcı” çalışmaları ile temayüz etmiş bilim insanlarına verilir.

TÜBA- GEBİP Ödülleri; doğa, mühendislik, sağlık bilimleri ile sosyal bilimler alanlarında çalışan üstün başarılı genç bilim insanlarını, bilimsel çalışmalarını Türkiye’de sürdürmeleri, kendi çalışma gruplarını oluşturmaları, Türkiye kaynaklı uluslararası düzeyde nitelikli proje ve yayınlarını ödüllendirme ve teşvik amacıyla 2001’den beri veriliyor. Oldukça ilgi gören program kapsamında, ödül sahiplerine 3 yıl boyunca her yıl 20 bin liralık mali desteğin yanında, tez aşamasındaki doktora öğrencileri için de ayrıca her yıl 6 bin liralık ek destek ve akademi üyelerince danışmanlık ile uluslararası bilimsel etkinliklere katılım desteği de sağlanıyor.

TÜBA-TESEP Ödülleri; tüm bilim alanlarında üniversite düzeyinde nitelikli Türkçe bilimsel telif eser yazım ve yayınını teşvik amacıyla veriliyor. 2008’de başlatılan ve 2016’ya kadar telif ve çeviri eserlerin ödüllendirildiği TEÇEP olarak adlandırılan program, 2017’den beri telif eserleri teşviki amaçlayan TESEP olarak yürütülüor ve Sosyal Bilimler alanından bir esere “Halil İnalcık Özel Ödülü” veriliyor. 2018 yılında, TESEP ve Halil İnalcık Özel Ödülü 20 bin TL, Kayda Değer Telif Eser Ödülü (mansiyon) ise, 7 bin TL olarak belirlendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.