Öne Çıkanlar chp niğde milletvekili ömer fethi gürer CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan Shanghai Astronomi Müzesi Kalp Krizi Sebepleri Yeşim Arı Kimdir

2021 Uluslararası TÜBA Akademi Ödülleri’ne Başvurular Başladı

TÜBA’nın bilim insanlarını teşvik ve takdir misyonu kapsamında ihdas ettiği Uluslararası TÜBA Akademi Ödülleri’ne 2021 yılı için aday gösterme süreci başladı. Aday gösterme süreci 21 Mayıs 2021’e kadar sürecek.

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada TÜBA’nın bilimsel başarıları ödüllendirme ve Türkiye’nin uluslararası bilimsel ilişkilerini geliştirme görevini ayrıca önemsediğini söyledi ve 2020 yılında TÜBA Akademi Ödüllerine; Columbia Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Wael B. Hallaq, Yale Üniversitesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Murat Günel, ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erik Jeppesen ile Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okyay Kaynak’ın layık görüldüğünü hatırlattı.

Prof. Şeker sözlerine şu şekilde devam etti: “2015 yılında Uluslararası TÜBA Akademi Ödülleri’ni ihdas ederken amaçladığımız şekilde; altı yıldır büyük bir özenle, olması gerektiği üzere mutlaka liyakati esas alarak yürüttüğümüz programımız, uluslararası bilim camiasında kısa süre içerisinde önemli bir etki değer yaratmayı başardı. Karşılaştığımız yoğun ilginin nedeninin elbette ki titizlikle çalıştığımız değerlendirme süreçleri olduğunu düşünüyoruz. Akademimiz ve ülkemiz adına bu onur veren ilginin her geçen yıl artması için emek yoğun bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Ödül programımızın Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştiriliyor olmasının omuzlarımıza ayrıca yüklediği sorumluluğun farkındalığıyla yürütülen Ödül Komiteleri, aday gösterilen öncü, özgün ve çığır açıcı özellikleriyle öne çıkan çalışmaları, hakem görüşleriyle birlikte değerlendirerek nihayetlendiriyor. TÜBA üyeleri, üniversite rektörlükleri, dünya bilim akademileri, uluslararası akademik kuruluşlar ve TÜBA tarafından davet edilen diğer kişi ve kurumlarca gösterilen adayların arasından Ödüle layık görülen bilim insanlarına ödülleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen törenle sahiplerine her yıl olduğu gibi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edilecek.” dedi.

Prof. Şeker ayrıca Ödüllerden birinin her yıl üç alan arasında dönüşümlü olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan veya Türkiye’yle ilgili, bağlantılı çalışmaları olan bilim insanlarına verildiğinin ve 2021 yılı için Türkiye bağlantılı ödülün ise “Sosyal ve Beşeri Bilimler” kategorisinde takdir edileceğinin altını çizdi.

TÜBA Ödülleri kapsamında TÜBA-GEBİP ve TESEP Ödülleriyle birlikte, sahiplerine tevcih edilecek olan “TÜBA Uluslararası Akademi Ödülleri” bütün bilim insanlarına açık ve her yıl; Fen ve Mühendislik Bilimleri, Sağlık ve Yaşam Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler olmak üzere; farklı bilim alanlarında aday gösterilenlere her kategoride bir ödül olarak veriliyor. Aday gösterilen bilim insanlarının çalışmaları ve katkıları, üç ödül alanında oluşturulan TÜBA Ödül Komitelerince yerli ve yabancı hakem görüşleri alınarak değerlendirilecek ve ardından Komitelerin önerileri Akademi Konseyi’ne sunulacak ve ödül sahipleri Akademi Konseyi tarafından belirlenecek. Akademi Ödülü Madalyası, Akademi Ödülü Beratı ve takribi 30.000 USD tutarındaki parasal ödüller, T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek olan törenle sahiplerine tevcih edilecek. Uluslararası TÜBA Akademi Ödülleri’ne TÜBA üyeleri ve çalışanları ile değerlendirme süreçlerinde yer alan bilim insanları aday gösterilemiyor. Ayrıca, Akademi Ödüllerine önerilen bilim insanlarının son üç yıl içinde Türkiye’de uluslararası düzeyde verilmiş olan bir başka bilim ödülü almamış olması gerekmektedir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.