Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana fetö abd tüik tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

5G'de standart belirlenmeye çalışılıyor

Devreye girdiğinde 4G'den en az 20 kat hızlı mobil iletişim imkanı sağlayacak 5G için iletişim standartları belirlenmeye çalışılıyor.

ANKARA - Cüneyt Ateş

Çeşitli araştırma kuruluşları ve şirketler art arda 5G testi yapıyor ancak testler, farklı frekanslarda ve spektrumda yapıldığı için henüz "daha iyi" denilebilecek bir form belirlenemedi. 

5G iletişim standartları belirlendiğinde, bu standartlarda baz istasyonları ve iletişim cihazlarının üretilmesi mümkün olacak.

Standart belirlenemediği için ticari ürünleri üretilemeyen 5G'nin yaygın anlamda ise 2020 yılından itibaren kullanılması öngörülüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.