Öne Çıkanlar bahçeli kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı MUHAMMED DEMİR dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu erhan çelik YDG-H güney kore mevlüt çavuşoğlu akdeniz üniversitesi gölbaşı ankara

ASTAV İHA TEAM TEKNOFEST’te Yarışacak

Dünya'nın en büyük ikinci havacılık festivali olan TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, bu yıl 17-22 Eylül Tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanında düzenlenecek. 


2019 yılında da yine birbirinden muhteşem organizasyonlara ev sahipliği yapacak olan TEKNOFEST'te bir çok organizasyonun yanısıra 16 farklı kategoride teknoloji yarışmaları gerçekleştirilecek.  Bu yılki festivalde, Fırat Üniversitesi’nde eğitim gören 7 mühendis adayı ve bir akademik personelden oluşan ASTAV İHA TEAM takımı Elazığ’ı temsil edecek. 


ASTAV İHA TEAM, festival kapsamında düzenlenecek ‘Savaşan İHA’ yarışmasında ‘Döner Kanatlı İHA kategorisinde’ mücadele edecek.  İnsansız Hava Aracı (İHA) geliştirme konusunda yeterli tecrübeye sahip olan ASTAV İHA TEAM’ın hedefi yarışmada derece elde etmek. 

ASTAV ANA SPONSOR OLDU

Yazılım alanında Türkiye’de söz sahibi olan ASTAV yazılım Firması, Fırat Üniversitesi takımına sponsor oldu. 
ASTAV İHA TEAM takımında yer alan Volkan Can Çiftçi, Armağan Selim Ertürk, Mücahit Toygar, Muhammet Okur, Yavuz Pişken ve Murat Yalçınkaya, Takımın ana Sponsoru olan ASTAV Yazılım Firmasını bünyesinde bulunduran Har Holding Yönetim Kurulu Başkanı Burak Soylu’yu makamında ziyaret etti. Ziyarette yarışmaya ilişkin hazırlık çalışmaları değerlendirildi. 

“DERECE ALACAĞIMIZA İNANIYORUZ”

Fırat Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Bölümü Öğrencisi ve takım kaptanı Murat Yalçınkaya, yaptığı açıklamada, Uluslararası alanda büyük prestije sahip olan TEKNOFEST İstanbul’da yarışmanın büyük onur olduğunu söyledi. 
Takımlarının 4 yıldır İnsansız Hava Araçları yarışmalarına katıldığını ve bu alanda oldukça tecrübeli olduklarını belirten Yalçınkaya, “Takımımız Fırat Üniversitesi’ni İHA yarışmalarında temsil ediyor. Bu sene de TEKNOFEST’te düzenlenen Savaşan İHA yarışmasında üniversitemizi ve şehrimizi temsil edeceğiz. Yarışma iki kategoride gerçekleştirilecek. Biz takım olarak ‘Döner Kanatlı İHA’ kategorisinde yarışacağız. Şuana kadar yarışmaya 500’ün üzerinde takım başvuru yaptı. Yarışmada bütün İHA’lar aynı anda havalanacak. Birbirine kilitlenecek. En çok İHA’ya kilitlenen takım birinci olacak. Yarışmada kesinlikle kumanda faktörü yok. Tamamen yapay zekayla çalışan İHA’lar bu yarışmaya katılacak. İHA’yı tamamen biz üretiyoruz. İHA’nın tasarımları, yazılımı tamamen bize ait. Şuan üretim aşamasındayız. ASTAV Yazılım bizim ana destekçimiz. Bu nedenle takımıza ASTAV İHA TEAM adını verdik. Biz bu konuda iddialıyız. Yarışmada derece alacağımıza inanıyoruz. Bizlere desteklerinden ötürü Har Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Burak Soylu’ya teşekkür ederim” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.