Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis Hakurk Aleyna Tilki

Avrupa’nın En Büyük Oyun Fuarı Türkiye’nin Partnerliğiyle Gerçekleşiyor

ODTÜ Teknokent ve Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED) Gamescom’a partnerlik ediyor.

Türkiye’nin ilk ve en yenilikçi teknoparkı olan ODTÜ Teknokent, Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED) ile birlikte Avrupa’nın en büyük oyun fuarı olan “Gamescom”un bu seneki partnerliğini üstlendi. Geçtiğimiz yıllarda İngiltere, Fransa, Güney Kore ve İskandinav ülkelerinin ev sahipliği yaptığı fuarı, 2015 yılında 345 bin kişi ziyaret etti.

ODTÜ Teknokent tarafından yapılan açıklamaya göre, dünyada 100 milyar dolara yakın gelir elde eden oyun sektörü, mobil teknolojilerin gelişmesi ve her an oyun oynayabilme imkanının da sunulmasıyla birlikte istikrarlı bir ivme kazandı. 2016 yılı sonunda yüzde 8,5 büyümenin öngörüldüğü oyun sektöründe, Türkiye’nin payı henüz çok yüksek olmasa da Türk oyun geliştiricilerin pazara sunduğu oyunlar yüksek ilgi görüyor. Son yıllarda yerel oyunların uluslararası başarıları ve kazanımları artarken ihracat oranı da dikkat çekici bir hızla yükseliyor.

Her yıl yüze yakın ülkeden 700’den fazla oyun firmasının katıldığı Gamescom’a, bu yıl ODTÜ Teknokent ve TOGED’in girişimleri ile Türkiye İhracatçılar Meclisi, Elektirik, Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ve Ankara Kalkınma Ajansı destekleriyle Türkiye partnerlik ediyor.

Fuar 17-21 Ağustos’ta Almanya’nın Köln Şehrinde Gerçekleşecek

17-21 Ağustos tarihleri arasında Almanya’nın Köln şehrinde gerçekleşecek olan fuara, ODTÜ Teknokent bünyesinde bulunan 20 firma da katılacak. Türkiye Pavilyonu olarak fuar alanında önemli yere sahip olacak firmalar, tüm dünyadan katılımcılara projelerini ve ekiplerini sunma fırsatı elde edecek. ODTÜ Teknokent, Ankara Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle henüz şirketleşmeyen ancak iş fikrini sunan bazı firmaların da Gamescom’da yer almasını sağlayarak, bu firmaların şirketleşmelerinin de önünü açacak.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.