Öne Çıkanlar Afrin Hakkari çin pkk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik ak parti Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Übeyd Adıyaman

Ay'da Görev Yapan Chang'e Ve Yutu Uykudan Uyandı!

Çin'in Ay'a gönderdiği Yutu-2 Ay aracı dün kendi uyanışını tamamlayarak normal uzaktan kontrol sinyali aldı ve taşıdığı bilimsel araştırma cihazları çalışmaya başladı. Onu Ay'a taşıyan Chang'e-4 uzay aracı ise bu sabah güneşin etkisi altında kendi uyanışını gerçekleştirdi ve 13. Ay günü çalışma dönemine girdi. Aracın bilimsel keşif çalışması planlandığı gibi yeniden başlatıldı.

Yutu-2 Ay aracı, 49 yıllık dünya rekorunu kırarak insanlığın Ay üzerinde en uzun süre çalışan Ay aracı oldu. Eski dünya rekoru Sovyetler Birliği'ne aitti.

Çin Ulusal Uzay İdaresi'ne bağlı Ay Keşfi ve Uzay Mühendisliği Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Chang'e-4 ve Yutu-2 iyi durumda. Yeryüzünde 3 ayrı çalışma ekibi Ay aracının sürüşü ve bilimsel keşif çalışmasını yönlendiriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.