Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu cumhurbaşkanı erdoğan chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Kovid19 cumhurbaşkanı Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı bugünün gündemi CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ENGİN ALTAY HAVA HAREKATI

BÖTE Öğrenci Kurultayına Yoğun Katılım

Digital Intelligence'nin sponsorluğunda bu yıl 13.sü gerçekleşen BÖTE Öğrenci Kurultayına yoğun katılım oldu. Digital Intelligence'nin sahibi Kadir Arıcan’ın konuşması öğrencilerin ilgisini çekti. 


Her yıl farklı bir üniversitenin ev sahipliğini yaptığı Ulusal Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri (BÖTE) Öğrenci Kurultayı bu yıl Dokuz Eylül Üniversitesinde yapıldı. 26-28 Nisan tarihinde, Böte bölümü öğrencileri arasındaki iletişimi sağlamak, öğrencilerin gelişimlerine fırsat sağlamak ve etkili bir iletişim kurarak öğrencilerin beklenti ve isteklerini yönetim organlarına iletmek amacıyla düzenlenen kurultaya yoğun katılım oldu.



Bu yıl 13.sü düzenlenen kurultaya ilgili bölümlerin temsilcileri ile çok sayıda akademisyenin yanı sıra büyük firmaların kurucuları da katıldı. Gerçekleşen hem sosyal hem mesleki olan bu toplantıda öğrenciler mezun olduklarında neler yapabileceklerine dair bilgi sahibi oldu. Konuşmacılar arasında, Etkinliğin ana sponsoru olan Digital Intelligence'nin kurucusu Kadir Arıcan’ın yaptığı konuşma öğrencilerin ilgisini çekti. İlk olarak bilişim hayatına 2000’li yılların başında IRC sunucularında gönüllü olarak komut bilgileri hakkında eğitim vererek ve Mirc Scripting kodlayarak başlayan Kadir Arıcan, Türkiye’nin ilk yapay zeka test sistemini gerçekleştiren kişi olarak, öğrencilere sektördeki deneyimlerini anlatarak ilham yaratmak istediğini söyledi. Kadir Arıcan’ın Endüstri 4.0 ve Yapay zeka - dijital dönüşüm konulu söyleşisinden sonra; girişimcilik, eğitimde robotik ve kodlama, eğitimde içerik geliştirme ve eba çalışmaları, giyilebilir teknoloji ve holografik dünya hakkında konuşmaların gerçekleşmesiyle BÖTE Kurultayı yine öğrencilere kendilerini mesleki ve sosyal açıdan geliştirmelerine olanak sağladı. 



Toplantı boyunca her konuşmacının ardından verilen network arası ile öğrenciler akıllarına takılan soruları değerli akademisyenlere ve sektör temsilcilerine sorarak yanıtlar aradılar. 
Bu yıl Dokuz Eylül Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılan BÖTE Öğrenci Kurultayı, ödül töreninin ardından gelecek kurultay ev sahibinin açıklanması ile sonlandı. 



DESCRIPTION:
Kadir Arıcan konuşmacı olduğu 13. BÖTE Öğrenci Kurultayında öğrencilere günümüzün en önemli konuları olan Endüstri 4.0 Yapay Zeka ve Dijital Dönüşüm konularından bahsetti. Sektördeki deneyimlerini de öğrenciler ile paylaştı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.