Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı suriye

China Telecom İlk 5G Cep Telefonu SİM Kartını Çıkarıyor

Çin'in üç telekomünikasyon şirketinden biri olan China Telecom, yapımcı Soho China'nın Başkanı Pan Shiyi için ülkenin ilk 5G cep telefonu SIM kartını çıkardı.


 
SIM kart şu anda kullanıma sokulamadığı için bu jest sembolik olmanın ötesinde bir değer taşımamakla birlikte, 5G şebekesinin ticarileştirilmesinde ortaklık yapan iki tarafın işbirliğini yansıtıyor. 
 
China Telecom ve Soho China Ocak ayında bir anlaşmaya vardı. Buna göre China Telecom Soho China'nın Pekin'deki ticari varlıklarına 5G şebeke kapsaması sağlayacak.
 
Telekomünikasyon şirketi Sho China'nın sahibi olduğu altı taşınmazın 5G altyapısını inşa etmeye şimdiden başlamış bulunuyor. Pekin'in Fengtai bölgesindeki Lize Financial Business mahallindeki Leeza Soho, 5G şebekesi kapsamına giren ilk iş yeri taşınmazlarından biri olacak.  
 
Öte yandan China Unicom ve China Mobile de kendi 5G planlarını açıkladılar.
 
China Unicom kendi adına Perşembe günü Weibo platformundaki mikroblogunda 5G akıllı telefon test makinesinin resmen teslim edildiğini bildirdi. Bu arada China Mobile bu yıl 5G bağlantılarının ölçek testine odaklanmakta; bu çerçevede küçük ölçek Eylül'de, büyük ölçek Aralık'ta lanse edildi. 
 
Çin Endüstri ve Enformasyon Teknolojisi Bakanlığı, 5G'nin ticarileştirilmesi yolunda ruhsatlandırma sürecinin hızlandırılacağını ve 5G uçbirim çiplerinin 2019'un ilk yarısında, akıllı telefon bağlantılarının da yılın ortalarında lanse edileceğini açıkladı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.