Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası abd 10 Kasım amerika tsk çin transfer cumhurbaşkanı TÜRKPA Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sahil Babayev Saç dökülmesi tedavisinde ne gibi yöntemlere başvurulur

Çin, Serviks Kanseri İçin Yerli Aşı Üretti

Çin, ABD ve İngiltere’den ithal edilen HPV kanseri aşısını üretmeyi başardı. 9 ila 45 yaş arasındaki kadınların kullandığı aşı, serviks kanserine yol açan en yaygın iki virüs olan HPV 16 ve 18 tiplerine karşı koruma sağlıyor.


 
Ulusal Tıbbi Ürünler İdaresi’ne (NMPA) göre Çin, kanserojen insan papillomavirüsüne (HPV) karşı yurt içinde üretilen ilk aşıyı onayladı. Yurtiçinde üretimi yapılan aşı, 9 ila 45 yaş arası kadınlar tarafından kullanılıyor ve serviks kanserine yol açan en yaygın iki virüs olan HPV 16 ve 18 tiplerine karşı koruma sağlıyor.
 
Ülkede bugüne kadar bu alanda üretilen aşılar, İngiltere ve ABD’den ithal ediliyordu. Çin, yurt içinde ve dünyada HPV aşılarına olan talebin artması üzerine bu alandaki çalışmalarını yoğunlaştırarak ithalatın önüne geçmek ve aşıya ulaşımı kolaylaştırmak için yerli aşısını üretme kararı almıştı.
 
Yeni onaylanan HPV aşısı, hükümetten destek aldı ve pazara giriş kayıt sürecinde öncelik verildi. Eylül ayında ülke, NMPA ve Ulusal Sağlık Komisyonu da dahil olmak üzere 10 hükümet dairesi tarafından ortaklaşa çıkarılan kanser önleme planında, insanları kansere karşı korumaya yardımcı olmak için yerli HPV aşılarının incelenmesini ve onaylanmasını hızlandırma sözü vermişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.