Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın

Çin’in Yerli Robotu İlk Ameliyatını Gerçekleştirdi

Yerli bir robotun desteğiyle Çin’in ilk kalça protezi ameliyatı Beijing Jishuitan Hastanesi’nde geçtiğimiz hafta yapıldı. Ameliyat edilen hasta, endemik Kaschin-Beck hastalığı nedeniyle kalça ekleminin şiddetli aşınması ve deformitesiyle sonuçlanan kalça ağrısı ve topallama yaşıyordu.


 
Hastanenin cerrahı Zhou Yixin tarafından gerçekleştirilen robot destekli cerrahi, protezin hasta için en uygun bireysel pozisyonunu seçmede teknolojik atılımlar yaparak toplam kalça eklemini değiştirdi ve implantasyon sapma açısını bir dereceden daha az kontrol etti.
Robot, hastanın anatomisini ve omurga-kalça ilişkisini dinamik olarak analiz etti ve Zhou’ya göre bireysel cerrahi planlamayı tam olarak planlandığı gibi gerçekleştirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.