Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi soner çetin binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia

İTÜ Roket Takımı'ndan Yerli İrtifa Roketi: İstiklal

İTÜ Roket Takımı Pars ABD'de uluslararası irtifa roketleri yarışmasında "İstiklal" ile 6'ncı oldu.   
 
İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Mühendisliği öğrencileri tarafından kurulan Roket Takımı Pars, ABD'de uluslararası irtifa roketleri yarışmasında "İstiklal" ile 6'ncı oldu. PARS Roket Grubu 2012 yılının Haziran ayında kurulmuştu. Grup çalışmalarını İstanbul Teknik Üniversitesi’nin birçok mühendislik bölümünden öğrencilerle interdisipliner bir yapıda gönüllü olarak gerçekleştiren Roket Takımı’nın, önümüzdeki yıl ki yarışmada öncelikli hedeflerini, roketin daha gelişmiş versiyonuyla, birinci olmak olarak belirliyor. Hatta, meteor toplamak. En temel amaçları ise, Türk uydularının Türk roketleriyle uzaya fırlatılması. Bu amaçla yola çıkan Uçak ve Uzay Mühendisliği öğrencileri İTÜ Pars Roket Takımı'nı kurdu ve ABD'de 2016 Haziran'ında düzenlenen IREC yani üniversitelerarası roket mühendisliği yarışmasında 44 takım arasında 6'ıncı oldular. Onlara başarıyı, "İstiklal" getirdi. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.