Öne Çıkanlar chp niğde milletvekili ömer fethi gürer CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan Shanghai Astronomi Müzesi Yeşim Arı Kimdir Doğuş Balbay Tango Nouve

‘NemoPrimero’ St. DidierBatığı’na Dalıyor

Türkiye'nin sahip olduğu ilk turistik denizaltı Nemo, Akdeniz’in unutulmaz sualtı zenginliklerini misafirleri ile paylaşmak için gün sayıyor. Nemo’nun resmi açılışı 11 Nisan Salı günü saat 10:00’da gerçekleştirilecek.

Büyük bir bölümü sularla kaplı dünyamızda, bizi her zaman etkilemiştir mavi derinliklerdeki saklı gizemler. Her birimiz bir kaptan Nemo olmak istemişizdir, onun denizler altındaki serüvenlerini soluksuz okurken başlar denizin derinliklerindeki yaşamlara olan merakımız...
Şimdi yarım kalan hayalleri tamamlamak var, bizleri Akdeniz'in derinliklerindeki o gizemli dünya ile buluşturacak, ülkemizin ilk ve sınıfında tek turistik denizaltısı, Nemo'muz var...



Eşsiz bir deneyime hazır olun. Antalya Kaleiçi açıklarında bulunan St. DidierBatığı’na özel hazırlanan dalış rotasında misafirlerini su altı güzellikleri ile buluşturacak olan 48 kişilik ‘NemoPrimero’; 20 metre uzunluğa, 4 metre genişliğe, 6.5 metre yüksekliğe ve 106 ton ağırlığa sahip. ‘NemoPrimero’, dalış trim sistemleri sayesinde 1 dakikadan az süre içinde dalış ve satıh yapma özelliğiyle, sualtında çok rahat kontrolü sağlanması ve yüksek manevra kabiliyeti ile her gün, günde altı dalış yapacak.
Ülkemize kazandırılan ‘NemoPrimero’, İspanya’da 1 yıl süren güvenlik ve modernizasyon işlemlerinin ardından, tavizsiz ve sıkı bir denetimden geçerek GL/DNV sertifikasıyla ödüllendirildi.
 
“Dünyada sivil denizaltı sahibi olan 7 ülkeden biriyiz”
SubmarineTurkey, IHS Travel ve Touristfly Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Emre Yavuzyiğit, neden denizaltına yatırım yaptıklarını şu sözlerle anlattı: “Uzun soluklu bir proje oldu, öncü olmak ve arkamızdan gelenlerin daha iyi şartlarda yol almalarını sağlamak için çok emek harcadık. Projeye ilk başladığımızda, ‘NemoPrimero’ bir metal yığını gibi görünüyordu ama ülkemiz bugün sivil denizaltı sahibi olan yedi ülkeden biri oldu.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.