Öne Çıkanlar bugünün gündemi gündem özeti İsrail gündem başlıkları Afrin Muhbir Hakkari bugünün gündem özeti ysk çin pkk turizm

Piyasa Gözetimi Ve Denetimi’ne 70 Yeni Eleman

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ülkemizde farklı kurumlar tarafından yürütülen piyasa gözetim ve denetimi faaliyetlerinin önemli bir kısmının bakanlığının yetki ve sorumluluğu alanında gerçekleştirildiğini belirterek, bu kapsamda 70 personelin daha denetçi kadrosuna ekleneceğini açıkladı.

Türkiye’de PGD kapsamında yapılan her 100 denetimin 65’inin Bakanlığı tarafından gerçekleştirildiğini kaydeden Özlü, vatandaşların güvenli ürünlere erişimini sağlayarak, insan sağlığını, can ve mal güvenliğini korumak amacıyla, çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirtti. Merdiven altı üretimi bitirmek, haksız rekabeti sonlandırmak, sanayi üretiminde yerlileşmenin sağlanması ve ihracatın artırılması amacıyla piyasa gözetim ve denetimlerini (PGD) sürdüreceklerinin altını çizen Özlü, şöyle devam etti:

“Bu hedeflere ulaşmak ve ülkemizin 2023 vizyonuna katkı sağlamak amacı ile sahada PGD yapan denetçilerimizin sayısını artırıyoruz. Bu kapsamda bakanlığımızda çalışan Mühendis kadro ünvanlı 70 personele yönelik “Aday Denetçi Eğitimi ve Sınavı Eğitim Programı” gerçekleştirilecektir. Program kapsamında Teknik ve Hukuki eğitimin yanı sıra etik davranış ilkeleri ve denetimde iletişime yönelik eğitimler de yer alacaktır.”

Bakan Özlü, halen 153’ü merkezde, 649’u ise taşrada olmak üzere toplam 802 denetim personeli olduğunu da sözlerine ekledi.

Söz konusu unvan değişikliği ile ilgili olarak yapılacak sınav ve eğitimlerin dâhil olduğu program, 26 Mart-02 Nisan 2018 tarihleri arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Merkezi’nde (ÇASGEM) gerçekleştirilecektir. Eğitim sonunda yapılacak olan sınavda başarılı olan adaylar Piyasa Gözetimi (PGD) Denetçi Kimliği almaya hak kazanacaklardır

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.