Steam Neden Açılmıyor?

Valve'in geliştirdiği Steam, siber saldırılarla çıkmaza girdi. Oluşan güvenlik açığıyla kullanıcıların banka hesap bilgileri açık profillerine yansıdı.

Piyasadaki geniş oyun platformlarından olan Steam, 25 Aralıkta ağır saldırılarla çıkmaza girdi. Son zamanlarda Türkiye'ye art arda yapılan siber saldırılar birçok işletmeye zor durum yaşattı. Her yaş grubundan kullanıcın yer aldığı Steam'in de bu saldırılara uğraması, oyunseverlere hayal kırıklığı yaşattı.

HESAPLAR TEHLİKE ALTINDA

Saldırı sonrasında kullanıcıların hesaplarında farklı isimler görünmeye başladı. Bunun yanı sıra kullanıcılar farklı hesap bilgileri ve Steam cüzdanındaki para miktarına kadar tüm bilgileri görebildi. Ciddi güvenlik açığı sebebiyle harekete geçen Steam yetkilileri anlık olarak Twitter hesabı üzerinden kullanıcılara ne yapmaları gerektiğini anlattı. Bazı kullanıcılar Steam'ın dilinin Rusça'ya döndüğünü söyledi. 

STEAM ERİŞİME KAPATILDI MI?

Güvenlik açığının farkına varan kullanıcıların maillerinden sonra yetkililer hiç kimsenin bir başkasının hesabından para çekemeyeceğini aktardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.