Öne Çıkanlar gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist MSB gündem başlıkları enflasyon CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

T625 İlk Uçuşunu Yaptı

Milli imkanlarla geliştirilen ilk genel maksat helikopteri T625, bugün ilk test uçuşunu gerçekleştirdi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) tarafından milli kaynaklarla geliştirilen genel maksat helikopteri T625 ilk uçuşunu gerçekleştirdi. 31 Ağustos’ta palli motor testini başarıyla tamamlayan T625, bugün ilk kez havalandı. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir Twitter’dan, T625’in ilk uçuşunu, “Tamamen milli kaynaklarla geliştirilen ilk helikopterimizin ilk uçuşu vatana millete hayırlı olsun.  Tüm emeği geçenlere sonsuz teşekkür ve tebrikler. Rabbimize hamdolsun” diye duyururken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise, “TUSAŞ tarafından tasarlanan, yerli ve milli imkanlarla geliştirilen ilk özgün helikopterimiz T625 söz verildiği gibi 6 Eylül 2018'de ilk test uçuşunu gerçekleştirmiştir. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Savunma sanayiimize ve ülkemize hayırlı olsun” paylaşımında bulundu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.