Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

TABİD Yeniden Nuray Başar İle Yola Devam Dedi

Teknoloji, Araştırma-Geliştirme, Bilim ve İnovasyon Derneği (TABİD), genç bir dernek olmasına rağmen gerçekleştirdiği projelerle dikkatleri çekti. Avrupa Birliği ile birlikte yürüttüğü “Endüstri 4.0 Yerel İzleme Grubu Kurulması” projesiyle Ankara’nın dijital dönüşümüne destek sağlayan TABİD Başkanı Nuray Başar, “Türkiye’ye değer katan bir sivil toplum kuruluşu olma yolunda hızla ilerliyoruz” dedi. 

Geleceği şekillendiren teknoloji, bilim ve inovasyon üzerine projeler üreten TABİD, Seçimli 2.Olağan Genel Kurulu’nu geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi. Katılımın yoğun olduğu genel kurulda, mevcut başkan Nuray Başar tekrar başkan seçildi. TABİD’in yeni yönetiminde Başkan Yardımcısı Oğuz Yılmaz, Genel Sekreter Faruk İnaltekin, Sayman Murat Umutcan, Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Feride Bahar Işın, Melih Aşıcı ve Tülay Ergüneş oldu. 

Oylama sonucu bir teşekkür konuşması gerçekleştiren Başar, genç bir dernek olmasına rağmen şu ana kadar birçok önemli projeye imza attıklarını dile getirdi. Bunlardan en önemlisinin Avrupa Birliği ile birlikte yürüttükleri “Endüstri 4.0 Yerel İzleme Grubu Kurulması” projesi olduğunu belirten Başar, “Bu proje ile birlikte Ankara sanayicisini teknoloji firmaları ile yan yana getirip, Ankara’nın dijital dönüşümüne katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi. 

Türkiye’ye değer katan bir sivil toplum kuruluşu olma yolunda hızla ilerlediklerini belirten Başar, gündemlerinde  dijitalleşme, yapay zeka, siber güvenlik, biyoteknoloji, geleceğin meslekleri konularının yer aldığını söyledi. Özellikle yeni nesile, teknolojiyi sevdirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla ilk ve orta öğretim kurumlarının yanı sıra üniversitelerle birlikte etkinlikler yaptıklarını ve gençleri bilgilendirdiklerini anlattı. 

“Çok genç yaşta olan girişimciler, artık yılların köklü firmalarını dijital dönüşüme hazırlıyor. Bu gençlikte iş var” diyen Başar, dünyanın da hızla dönüştüğüne ve düne kadar en büyük gözüken enerji ve finans firmalarının yerini teknoloji şirketlerinin aldığına dikkat çekti. Başar, “Bizler de büyük teknolojik adımlar atmalıyız. Küresel ölçekte konumumuzu doğru belirlemeliyiz” diyerek, bu dönemde üniversiteler, teknoparklar, teknoloji merkezleri ve sanayicilerle işbirliği içerisinde projeler üretmeye devam edeceklerini ifade etti. 

Anahtar Kelimeler:
Teknoloji
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.