Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken adana fetö şehit abd Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tesk yunanistan tüik

TÜBİTAK’a Yeni Yönetim Kurulu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Yönetim Kurulu Üyelerini atadı.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan atama kararına göre, TÜBİTAK’ın yönetim kurulu üyeleri Prof. Dr. Mehmed Özkan, Prof Dr. Metin Orhan, Mehmet İhsan Taşer, Lütfü Haluk Bayraktar, Cemal Şeref Oğuzhan Öztürk ve Aydın Ünal’dan oluştu.

Prof. Dr. Mehmed Özkan, Boğaziçi Üniversitesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans ve doktora çalışmalarına ABD'de Vanderbilt Üniversitesi Elektrik Mühendisliği programı kapsamında, robotik cerrahi ve akıllı robotlar alanlarında devam ederek 1988'de master ve 1991'de doktora derecelerini aldı. Lisansüstü çalışmaları boyunca Vanderbilt Üniversitesinde araştırma görevlisi, “Intelligent Robotics” laboratuvar yöneticisi olarak ABD, Japon endüstriyel projelerinde ve NIH destekli projelerde görev aldı. Doktora döneminde Vanderbilt Üniversitesi, Nörocerrahi Kliniğinde de görev alarak cerrahi robot Ar-Ge çalışmalarından sorumlu araştırmacı olarak çalıştı. 1992 yılında doktora sonrası araştırmaları için Japonya'nın Tokyo şehrinde özel bir kuruluşta devam eden Prof. Özkan Robotlarda kas benzeri nümatik eyleyicilerin kullanımı üzerine odaklandı.

Prof Dr. Metin Orhan, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun oldu.  Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Diş hekimliği Fakültesi Dekanı olan Orhan, “Sağlık Ar-Gesi” konusunda uzmanlaştı.

Medyasoft Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İhsan Taşer ise Boğaziçi Üniversitesi Elektrik – Elektronik Mühendisliği’nden mezun oldu. Taşer, halen TÜBİTAK’a bağlı TÜBİMER İtiraz Kurulu Üyesi olarak görevine devam ediyor. 

ODTÜ Endüstri Mühendisliği’nden lisans derecesini alıp, 2002 yılında Columbia Üniversitesi’nde aynı alanda yüksek lisans eğitimini tamamlayan Lütfü Haluk Bayraktar da Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme alanında doktora çalışması yaptı.

Milli ve Özgün İnsansız Hava Aracı Sistemleri geliştirilmesine yönelik çalışmaların projelendirme aşamalarında mühendislik yöneticiliği görevini yürüten Bayraktar, halen firma bünyesinde genel müdür olarak görev yapıyor.

Arçelik Üretim ve Teknolojiden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cemal Şeref Oğuzhan Öztürk, İTÜ mezunu uçak ve makine yüksek mühendisi.

Kurulun diğer üyesi Aydın Ünal ise Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngiliz dili öğretmenliğinden mezun oldu. Hak-İş Konfederasyonu Basın Danışmanlığı, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı Danışmanlığı, Başbakanlık Müşavirliği, Başbakanlık Başmüşavirliği, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevlerinde bulunan Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın metin yazarlığını yaptı. Ünal aynı zamanda 26. Dönem AK Parti Ankara Milletvekili seçildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.