Türk Bilim Adamları Antartika’dan Selam Yolladı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Bilimsel Araştırma Üssü için Antartika'da bulunan araştırma ekibinin fotoğraflarını yayımladı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Bilimsel Araştırma Üssü için Antartika’ya giden bilim adamlarının fotoğraflarını “’Türkiye Bilimsel Araştırma Üssü’ için Antarktika'da bulunan Türk Bilim Adamlarından Türkiye ye Selam Var” ifadeleriyle yayımladı. 24 Şubat’ta Türkiye’den yola çıkan ekip, havayolu ile önce Arjantin’e gidip oradan buzkıran gemi ile Antartika’ya geçti. Türkiye'nin kuracağı bilim üssü için fizibilite çalışmaları yapacak ekibin, Nisan ayının ilk haftasında Türkiye’ye dönmesi bekleniyor.

Fizibilite çalışmalarının ardından daha geniş bir ekip hava şartlarının uygun olduğu Kasım ayında tekrar 29 ülkenin araştırma enstitüsünün bulunduğu Antartika’ya gidecek. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, konu ile ilgili daha önce yaptığı açıklamasında kutup çalışmaları kapsamında "Türkiye Kutup Araştırmaları Merkezi"nin kurulması için gerekli sürecin başladığını duyurmuştu.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.