Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener yunanistan esnaf

Wikipedia'ya Erişim Engellendi

Dünyanın en büyük ücretsiz ve çevrimiçi internet ansiklopedisi olarak bilinen Wikipedia, Türkiye’de Bilgi Teknolojileri Kurumu’nun (BTK) kararı ile engellendi.

Sabah saatlerinden bu yana Wikipedia’ya erişilemiyor. BTK’nın site bilgileri sorgu sayfasında yer alan açıklamaya göre, siteye “İdari Tedbir” uygulandı. BTK’nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:
“5651 sayılı Kanun uyarınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda bu İnternet sitesi (wikipedia.org) hakkındaki Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu 'nın 29/04/2017 tarih ve 490.05.01.2017.-182198 sayılı kararına istinaden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından İDARİ TEDBİR uygulanmaktadır.”
Yasak sonucu Wikipedia’nın Türkçe versiyonu olan Vikipedi sayfasına değil tüm alan adlarına erişilemiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.