Öne Çıkanlar galatasaray Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Koronavirüs terörist bugünün gündemi gündem özeti chp Covid19 enflasyon AİLE kılıçdaroğlu rusya

Yapay Zeka Roman Yazdı, Finale Kaldı

Japonya'da  Geleceğin Üniversitesi (Future University) bünyesindeki bilim insanları tarafından geliştirilen yapay zekanın yazdığı roman, saygın bir edebiyat yarışmasında, binlerce kişiyi geride bırakatak finale kalmayı başardı.

Sputniknews’in The Next Web’e dayandırdığı haberinde, Hoşi Şiniçi Edebiyat Ödülleri jürisi, yapay zekanın yazdığı romanda. Ekip kelime ve cümleleri seçti ve işi yapay zekaya teslim etmeden önce eserin çatısını kuracak parametreleri girdi. Yapay zekânın insanın belirlediği algoritmanın dışına çıkamıyor olmasını gerekçe gösteren edebiyat uzmanları ise romanın mükemmel olmadığı firine birleşiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.