Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

-ABD MEDYASINA GÖRE, JOHN KERRY’NİN SÖZLERİ EN ÇOK TÜRKİYE’Yİ RAHATSIZ ETTİ

WASHİNGTON(ANKA) - CİA Başkanı John Bremann'ın ardından ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Esat yönetimi ile görüşmelerin kaçınılmaz olduğu yönündeki sözleri yoğun tartışmalar yaratırken ABD'li medya, "Bu sözlerin en çok rahatsızlık yarattığı ülke hiç kuşkusuz Türkiye" diyor ve Türkiye'nin Esad ile müzakerelere karşı olduğunu söylüyor,.

Suriye'de savaş, dördüncü yılına girerken John Kerry'nin "Eninde sonunda Esat'la görüşmek zorundayız" sözlerini, Suriye'deki pozisyonları yakın gelecekte değişeceğinin göstergesi olarak algılayan Amerika'nın Sesi (VOA), Kerry'nin ifadelerinin ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf tarafından "Esat'la doğrudan görüşülmeyecek, ABD'nin politikasında değişiklik yok" şeklinde düzeltilse de Washington'un Esat'la diyaloga eskisi kadar kapalı olmadığını düşünüyor. VOA şöyle devam ediyor:

"Bu sözlerin en çok rahatsızlık yarattığı ülke hiç kuşkusuz Türkiye. Gösterilerin başladığı 2011 Mart ayında arabuluculuk rolüne soyunan Türkiye, aynı yılın Ağustos ayında Suriye yönetimiyle ilişkileri askıya aldı ve başta Beşar Esat olmak üzere Baas rejimine sert eleştiriler yöneltmeye başladı."

Haberde "Her ne kadar bir ölçüde düzeltilse de en büyük müttefikinin en yetkili isimlerinden birinin ağzından dökülen sözler Ankara'da kaygıyla karşılandı" ifadeleri kullanılırken daha sonra ise Kerry'nin açıklamalarına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun resmi ziyarette bulunduğu Kamboçya'dan "Esat'la müzakere edecek ne var? 200 binden fazla insan öldürmüş ve kimyasal silah kullanmış bir rejimle neyi müzakere edeceksiniz?" sözleriyle gösterdiği sert tepkiye dikkat çekiyor. (ANKA)

(CN/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.