Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan galataport uyuşturucu seçim Çelebi Havacılık Çelebi Hava Servisi Genel Müdürü Osman Yılmaz Ford Otosan CFOsu Gül Ertuğ Çankırı mitingi 4 Mart 2024 Pazartesi Gündem Özeti Sıkıntı Dünya Çalışan Gazeteciler Günü

-BAKAN BOZKIR YARIN KONYA’DA  STK TEMSİLCİLERİYLE BULUŞACAK

ANKARA(ANKA) - Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakerecisi Volkan Bozkır, yarın Konya'da düzenlenecek bir etkinlikte sivil toplum kuruluşları (STK) ile biraraya gelecek.

Büyükelçi Volkan Bozkır'ın katılımıyla yarın Konya Dedeman Oteli'nde "AB'ye Üyelik Süreci ve Türkiye'nin Yeni AB Stratejisi" konulu Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı düzenlenecek. Toplantıya Konyalı sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, iş dünyası kuruluşları bonus veren bahis siteleri ve üniversitelerin temsilcileri katılacak.

Toplantıda, AB'ye üyelik sürecinde Türkiye'nin değişim ve dönüşümüne katkıda bulunan sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin Bakan Bozkır'a, AB'ye üyelik süreci ile ilgili görüş ve önerilerini ilk elden sunma fırsatını bulacağı belirtiliyor.

Yeni AB İletişim Stratejisi çerçevesinde yürütülecek projelerin finansmanı ile ilgili olarak, Erasmus+ Programı ve Türkiye-AB Mali İşbirliği Programı kapsamında sivil toplum kuruluşlarına verilen destekler konusunda bilgilendirme yapılacak

Avrupa Birliği Bakanlığı'ndan verilen bilgiye göre, Bakanlık tarafından "Güçlü bir sivil toplum ve güçlü bir Türkiye" anlayışıyla düzenlenen diyalog toplantılarının ilki 26 Kasım 2014 tarihinde İstanbul'da, ikincisi ise 19 Şubat 2015 tarihinde İzmir'de düzenlendi. Her iki toplantıya da yüzlerce sivil toplum kuruluşunu temsilen 2000'den fazla kişi katıldı.

Bu arada, Konya'da gerçekleştirilecek toplantının ardından Sivil Toplumla Diyalog toplantılarının dördüncüsü 24 Mart tarihinde Adana'da düzenlenecek.(ANKA)

(CN/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.