Öne Çıkanlar çin galatasaray MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Koronavirüs vakıfbank chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ak parti

-İNDEPENDENT: ÜÇ İNGİLİZ GENCİNİN YAKALANMASI İNGİLİZ VE TÜRK POLİSİNİN BAŞARISI

LONDRA(ANKA) - IŞİD'e katılmak üzere Suriye'ye geçmek isteyen üç İngiliz gencinin İstanbul'da Sabiha Gökçen Havaalanında gözaltına alınıp sınır dışı edilmesi olayının yankıları sürürken İndependent Gazetesi, bu gelişmeyi, İngiliz ve Türk güvenlik güçlerinin genç İngilizlerin IŞİD'e katılmasını durdurma girişimleri açısından "zamanında gelen bir başarı" olarak görüyor.

İndependent, IŞİD'e katılmak için Suriye'ye gitmeyi planlarken İstanbul'da durdurulup sınır dışı edilen üç İngiliz gencini başyazılarından birine taşıyor. İngiliz gazetesi, bu vakanın İngiliz ve Türk güvenlik güçlerinin, genç İngilizlerin IŞİD'e katılmasını durdurma girişimleri açısından zamanında gelen bir başarı olduğunu söylüyor. Independent, BBCTürkçe tarafından yansıtılan başyazısında şöyle devam ediyor:

-İRTİBATI GELİŞTİRME KONUSUNDA TARAFLAR "ARZULU"-

"Geçtiğimiz günlerde Doğu Londralı üç genç kızın IŞİD'in Suriye'deki kalesi Rakka'ya gidişinin engellenememesi üzerine, kaçınılmaz olarak İngiliz ve Türk polisi arasındaki koordinasyon eksikliğiyle ilgili sorular gündeme gelmişti. Her iki tarafın birbirini suçlaması çok da yerinde bir tepki değildi. İkisi 17, biri 19 yaşındaki iki gencin yakalanması irtibatı geliştirme konusunda tarafların arzulu olduğunu gösteriyor."(ANKA)

(CN/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.