-TÜRKİYE’DE ‘BAŞKANLIK’ POLEMİĞİ BÜYÜYOR

WASHİNGTON (ANKA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Recep Tayyip Erdoğan'ı başkan yaptırmayacağız" çıkışına karşı "had bilmezlik" gibi sözlerle sert tepki göstermesi, yurt dışında "Türkiye'de başkanlık polemiği büyüyor" yorumlarına yol açtı. Bu arada, Amerika'nın Sesi'ne (VOA) konuşan Demirtaş, Davutoğlu için "Niye üstüne alınmış o kadar bilmiyorum" dedi.

VOA, Türkiye'de dün "alevlenen Kürt Sorunu ve Başkanlık Sistemi tartışmalarında son halka, akşam saatlerinde Davutoğlu ve Demirtaş atışması oldu" dediği haberinde, Başbakan Davutoğlu'nun Twitter'daki hesabından "sert" ifadelerle Demirtaş'ın sözlerine yanıt verdiğini anlatıyor.

Bu arada Davutoğlu'nun kendisini hedef alan sözlerini VOA'ya değerlendiren Demirtaş, grup konuşmasında Başbakan Davutoğlu'na yönelik hiçbir ifadesi olmadığını belirterek "Kendisine hiçbir şey söylemedim bugün niye üstüne alınmış o kadar bilmiyorum" yorumunda bulundu.

VOA haberinde Casino siteleri ayrıca Demirtaş'ın Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından düzenlenen "Ankara'da Toplumsal Olaylar Fotoğraf Sergisi" açılışında da Davutoğlu'nun tepkisini değerlendirirken "Sayın Cumhurbaşkanı ile ilgili konuştum. Niye o kadar panikliyor ki anlamadım" dediğini, Erdoğan için "şirket CEO'su", Davutoğlu için de "Kendisine yakışanı yaptı" yorumlarını yaptığını belirtti. (ANKA)(CN/ORH)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.