Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk abd Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

ABD eğitecek Suriyeli muhalifleri belirliyor

ABD, eğit-donat programı için aday sayısını 2 bin 200'e çıkardığı Suriyeli ılımlı muhaliflerin biyografisini ön incelemeye aldı.

WASHINGTON - BARIŞKAN ÜNAL 

ABD'nin, eğit-donat programı çerçevesinde belirledikleri 2 bin 200 ılımlı Suriyeli muhalifin biyografisini ön incelemeye aldığı, program tarihinin ise henüz netleşmediği bildirildi. 

Pentagon Sözcülerinden Elissa Smith, AA muhabirinin sorusu üzerine, diğer ülkelerle ve kurumlar arası yapılan çalışmalar sonrasında eğit-donat programına katılacak 2 bin 200 potansiyel isim belirlediklerini kaydetti.

Bu potansiyel isimlerden 400’ünün "biyografik datasının ön incelemelerine" de başladıklarını bildiren Smith, “Bunu tamamladığımız zaman, bir sonraki adım olarak onların tüm biyografik tarama sürecine geçeceğiz” dedi.

Suriyeli muhaliflerin eğitimlerine baharda başlamalarını beklediklerini dile getiren Smith, ancak kesin bir tarih veremeyeceklerini bildirdi.

Ilımlı Suriyeli muhaliflere eğitim ve ekipman sağlanması kapsamında Türkiye ile ABD arasında mutabakat imzalanmıştı. Bunun yanında Katar ve Suudi Arabistan da eğit-donat programına ev sahipliği yapmayı kabul etmişti.

Pentagon, geçen ay, eğit-donat için bin 200 civarında Suriyeli muhalifin aday olarak belirlendiğini duyurmuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.