Öne Çıkanlar deprem KENAN DOĞULU meclis Sertab Erener zorlu psm gülben ergen cem yılmaz Ebru Gündeş İrem Derici tarkan zülfü livaneli Hadise

ABD Medyası: Dağlıca gölgesinde seçim ve siyaset sıkıntısı

WASHİNGTON(ANKA)  - Türkiye’deki tırmanan terör saldırıları ve siyasi gelişmeler, ABD medyasında “Dağlıca gölgesinde seçim ve siyaset sıkıntısı” gibi yorumlarla değerlendiriliyor.

Amerika’nın Sesi (VOA), “Türkiye’de yaşanan terör saldırılarında son halka olan Dağlıca’da 16 askerin ölümü Ankara’da 1 Kasım seçimleri öncesinde seçim güvenliği endişesini ve siyasette uzlaşma sıkıntısı tartışmasını derinleştirdi” sözleriyle girdiği haberine Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “1 Kasım'da da seçim normal, hukuki, demokratik şartlar içinde yapılacak” dediğini de anlatıyor.

-ANKARA’DA “SİYASİ TRAFİK HIZLANDI”-

“Güneydoğu’da son günlerde, özellikle de Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşanan sokaklardaki çatışma ortamı ve ölümler ardından gözler Dağlıca’ya çevrildi” diyen VOA, Dağlıca saldırısına ilişkin Genelkurmay’dan yapılan açıklamalarla Ankara’da “hızlanan siyasi trafik” ile ilgili bilgiler aktarıyor.

Bu çerçevede haberde Başbakan Davutoğlu’nun basın mensuplarına bilgilendirmesi, Güvenlik Zirveleri, CHP’deki olağanüstü MYK toplantısı, HDP’den gelen açıklamaları ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Dağlıca saldırısına tepkileri gibi gelişmelerin de yansıtıldığı haberde, "Türkiye’nin merak ettiği  ‘Tüm bu çatışma ortamı içerisinde 1 Kasım’da seçimler nasıl yapılacak?’ sorusu ise Ankara’nın terörle mücadele kapsamındaki en temel sorunlarından birisi olarak görülüyor” yorumu da yapılıyor.

 VOA, Başbakan Davutoğlu’nun “1 Kasım’da seçim hukuki, normal şartlarda yapılacak” sözlerine vurgu yaptıktan sonra “Türkiye’de olumsuz sonuçlanan koalisyon hükümeti görüşmeleri sonrasında ve 7 Haziran genel geçimleri öncesindeki siyasi atmosferde hiç gerçekleşmeyen şekilde ülke gündemiyle ilgili ‘Başbakan’ ile ‘Ana Muhalefet Lideri’ arasında görüşme kararı alınması dikkat çekti” görüşünü de dile getiriyor. (ANKA)

(CN/OLÇ)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.