Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer türkiye istatistik kurumu gündem özeti çin beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan abd

ABD'nin Atina Büyükelçisi, Yunanistan’ın Türkiye Konusundaki Rolünü Övdü

ABD’nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, AB kapsının Türkiye’ye “açık tutulmasını güçlü biçimde savunduğu için” Yunanistan’ı övdü. Pyatt, ABD ve Yunanistan’ın Türkiye konusunda “çok benzer çıkarları paylaştıklarını” belirtti.

Kathimerini gazetesiyle mülakat yapan Büyükelçi Pyatt, Batı Balkanlar’daki ülkelerle diyalog konusunda Yunanistan’ı Washington’un “tercih ettiği ortağı” olarak niteledi. Yunanistan’ın Haziran ayında Makedonya ile imzaladığı isim anlaşmalarından duyulan memnuniyeti dile getiren Pyatt, bu anlaşma ile Makedonya’nın NATO ve AB üyeliğine giden yolun hazırlandığını söyledi.

Pyatt, mülakat sırasında Türkiye’ye de değindi ve Washingon ile Ankara arasında yaşanan sorunlara rağmen Türkiye’nin “Batıya sağlam biçimde bağlı tutulmasındaki rolü” nedeniyle Yunanistan’a övdü. 

“Yunanistan, AB içinde Türkiye’ye kapıları açık tutulması gereğini güçlü bir biçimde savunarak ABD'ye yardımcı oluyor” diyen Pyatt, “Yunanistan ve ABD, Türkiye konusunda benzer çıkarlarını paylaşıyor” ifadelerini de kullandı.

Büyükelçi Pyatt, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin İsrail ve Mısır ile yaptıkları anlaşmalarına ABD’nin verdiği desteğini dile getirmekle bölgede “kötü oyuncular”ın rolü konusunda uyardı. Pyatt Washington’un Rusya’nın bölgede varlığı ve Çin’in bölgedeki “kilit ve kaçınılmaz ekonomik ortak” olarak yükselişini de takip ettiğini belirtti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.