ABD Ordusu Pakistan’a 300 Milyon Dolarlık Yardıma Son Veriyor

Trump Yönetimi’nin Filistinli mültecilere yardım kesme karının yankıları sürerken ABD ordusu, “terör grupları” gerekçe göstererek Pakistan’a yönelik 300 milyon dolarlık yardım iptal edeceği açıklaması dikkat çekti.

ABD ordusunun Pakistan’a yardım kesme kararının nedeni olarak “İslamabad militan gruplarına karşı harekete geçmemesini” gösterdi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Yarbay Kone Faulkner, ABD ordusunun parayı başka acil önceliklerde harcamayı amaçladığını ifade etti.

Faulktner, daha önce askıya alınmış olan yardımın kesilmesine ilişkin açıklamasında, “Pakistan’ı,  ayrım yapmadan tüm terör gruplarını hedef alması için baskı yapmayı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Bu gelişmeyi duyuran BBC News ise, ABD Başkanı Donald Trump’ın daha önce Pakistan’ı,  “milyarlarca dolar alırken ABD’yi aldatıyor” suçlamasında bulunduğunu anımsattıktan sonra kararın kesinleşmesi için Kongre tarafından onaylanması gerektiğini kaydetti.

BBC News, açıklamanın zamanlamasına işaret ederek, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Pakistan’ın yeni Başbakanı İmran Khan ile görüşmek üzere bu ülkeye yapacağı ziyarete birkaç gün kala yapıldığını da belirtti.

Haberde, “ABD ve başkaları uzun bir süre Pakistan'ın, militan gruplara güvenli bölge sağlayarak Afganistan’da sınır ötesi saldırılarını gerçekleştirmesine izin vermesinden şikayet ediyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.