ABD Ordusu Sincar’da Üs Kuruyor

ABD ordusunun Sincar bölgesinde üs kurmak amacıyla 15 askeri aracı Sincar Dağı’na gönderdiği bildiriliyor.

K24, ABD ordusuna ait 15 askeri aracın Sincar Dağı’na ulaştığına dikkat çekerken amacın üs kurmak gibi göründüğü belirtti.

Bu arada,  K24’e konuşan Sincar Belediye Başkanı Mahma Halil de, ABD güçlerinin ilk defa Sincar’a konuşlanmadığını, 2003-2010 döneminde bölgede bulunduklarını söyledi. Halil,  konuşlanmanın Irak hükümetinin bilgisi ve bölgeyi DAEŞ’ten korumak amacıyla yapıldığını belirtti.

Konuşlanmanın “DEAŞ savaşçılarının Irak-Suriye sınırını geçmelerini önlemeyi amaçladığını” ifade eden Halil, “sınırda DEAŞ yoğun bir faaliyet içinde. Sınırı korumak ve bölgede istikrar sağlamaktan ise Irak federal hükümeti sorumlu” dedikten sonra ABD güçlerinin bölgeye intikalinin İran hükümetinin bilgisi ve koordinasyon içinde yapıldığını da belirtti.

K24 de, “Irak’ın en stratejik kentlerinden biri olan Sincar, Suriye sınırına yakın ve Musul’un 125 kilometre batısında” dediği haberinde, Halil’in Sincar’daki istikrarsızlığın 2014 yılından bu yana bölgede bulunan evlerinden edilmiş yüzbinlerce Ezidinin en büyük kaygısı olduğu sözlerini de aktardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.