Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan Hakkari kızılay operasyon başbakan binali yıldırım ekonomi haberleri

ABD Vatandaşlarını Uyardı, 650 ABD'li Türkiye'yi Terk Ediyor

ABD'nin Türkiye’nin bazı bölgelerinde görevli diplomatlar ile askeri personel ve ailelerinin ülkeyi terketmesi yönünde gelen talimat, “Türkiye ve Avrupa’nın diğer yerlerindeki terör saldırıları sonrası ortaya çıkan kaygıların  bir yansıması olarak yorumlanırken talimat uyarınca önümüzdeki günlerde 650 kadar Amerikalı’nın Türkiye’den ayrılması bekleniyor.

ABD Yönetiminin talimatını okuyucularına duyuran Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, bu gelişmeyi “Pakistan’dan Belçika’ya kadar uzanan bir bölgede çok sayıda insanın ölümüne yol açan bir dizi terör saldırısına ilişkin uluslararası kaygının son işareti” olarak değerlendirdi.

ABD Savunma ve Dışişleri Bakanlıklarınca Salı günü yapılan açıklamalara dikkat çeken gazete, bunun sonucunda “önümüzdeki günlerde 650’den fazla Amerikalının Türkiye’den ayrılmasının beklendiğini” belirtti.

WSJ, talimatın İstanbul ve Ankara’da yaşayan personel ailelerini etkilemediğini de anlattığı haberinde ABD Dışişleri Bakanlığınca vatandaşlarına yönelik olarak Salı günü yayınlanan yeni seyahat uyarısına da dikkat çekti.   

ABD yetkililerinin atılan adımla Amerikalılar korunurken “başta İslam Devleti ile savaşanlar olmak üzere kilit askeri misyonların etkilememesinin sağlandığı” sözlerine yer verilen haberde İsrail’in Pazartesi günü Türkiye’deki vatandaşlarından “en kısa süre içinde” ülkeyi terketmelerini istediği,  son birkaç hafta bazı Avrupa ülkelerinin “artan güvenlik kaygıları” nedeniyle Türkiye’deki diplomatik temsilciliklerini kapattıkları anımsatıldı.

Haberde geçen sonbaharda ABD askeri yetkililerinin IŞİD’le mücadele için başlıca bir askeri merkezi olan İncirlik Üssü’ndeki görevli personelin yakınlarının “gönüllü” ayrılmalarına izin verdiği anımsatıldıktan sonra “Geçen sonbaharda 90 kadar Amerikalı ayrıldı. Önümüzdeki günlerde Türkiye’nin çeşitli yerlerinden 650 Amerikalının ayrılması bekleniyor” denildi.  

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ABD’DE İKEN

WSJ, Türkiye’deki ABD’li personelin ailelerinin ülkeden ayrılmaları talimatının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılmak üzere Washington’a geldiği bir sırada duyurulduğuna dikkat çekti ve Erdoğan ile Başkan Obama arasında resmi bir buluşma olmayacağını ancak Beyaz Saray’nın  gayri resmi bir görüşme yapılacağını açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.