Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın

ABD Ve Rusya Anlaşmaya Vardı

ABD ve Rusya’nın, Suriye’de özellikle Halep ve çevresinde yoğunlaşan çatışmaların ateşkesi tehdit eder hale gelmesi üzerine, "silahları susturma" konusunda anlaştığı bildiriliyor.

BBC, Rus medyasına dayanarak verdiği haberde, bu gece yarısından itibaren yürürlüğe girecek olan yeni çatışmasızlık ortamının Halep'i de kapsayacağını belirtti. ABD ile Rusya'nın çatışmasızlık sürecinin garantörü olacağı, Lazkiye ve Şam'ın da anlaşmaya dahil edildiği kaydedildi.

Suriye hükümetinden yapılan açıklamada ise "Silahların susturulması, 30 Nisan günü yerel saatle 01.00'den itibaren başlayacak" denildiğini belirten BBC, “Son haftalarda Suriye ordusu ile muhalif gruplar arasında Halep çevresindeki çatışmalar şiddetlemiş ve dün sivil toplum kuruluşu Sınır Tanımayan Doktorlar tarafından işletilen El Kuds hastanesi bir hava saldırısında vurulmuştu” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.