Öne Çıkanlar Goggle medicana fransa POLİS EKİPLERİ celal adan binali yıldırım Panathinaikos Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva annesinin ölümüne sebeb oldu ORDU çin ankara itfaiyesi

ABD’deki Ara Seçimlerde Bir İlk: İki Müslüman Kadının Kongre’ye Girmesi Bekleniyor

ABD’de gelecek hafta yapılacak olan “kritik” ara seçimlerde bir ilk yaşanması bekleniyor. İki Müslüman kadın adayının Kongre’ye girmesi olasılığının çok büyük olduğu belirtiliyor.

ABD Başkanı Donald Trump açısından da bir sınav oluşturacağı belirtilen 6 Kasım ara seçimlerinde Demokrat Partili Müslüman kadın adayları 36 yaşındaki İlhan Ömer ve 42 yaşındaki  Raşida Tlaib’in Temsilciler Meclisi’ne seçilmesi bekleniyor.

Güçlü beklentilerin gerçekleşmesi durumunda Somali’den ABD’ye sığınan bir mülteci olan İlhan Ömer’in Minnesota, Filistinli bir ailenin kızı Raşida Tlaib’in ise Detroit’ı temsilen Kongre’nin Temsilciler Meclisi kanadına giren ilk Müslüman kadınları olacağının altı çiziliyor.

Press TV, ABD’de artan Müslüman ve göç karşıtı söylemlerin yoğunlaştığı bir dönemde Ömer ve Tlaib’in beklendiği gibi sandıktan galip çıkmaları durumunda “tarihi bir ilk” yaşanacağını vurguladığı haberinde, böylece Kongre’deki Müslüman üye sayısının 3’e çıkacağına dikkat çekti.

Bu yılın ilk yarısında ABD’de Müslüman karşıtı nefret suçlarında yüzde 21’lik bir artış yaşandığına işaret edilen haberde, iki Müslüman kadın adayının ise, Trump’ın göç politikasına karşı olduklarını, cumhuriyetçilerin karşı çıktıkları genel sağlık hizmet sistemine destek verdikleri vurgulanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.