Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari kızılay atatürk Sertab Erener

ABD’den Sonra Guatemala Da Bugün Kudüs Büyükelçiliğini Açıyor

Gazze sınırında protesto eden Filistinlileri hedef alan katliama yoğun tepkileri sürerken ABD’nin Kudüs büyükelçiliğinin resmi açılışından iki gün sonra Orta Amerika ülkelerinden Guatemala da bugün Kudüs büyükelçiliğini açacak.

Guatemala Cumhurbaşkanı Jimmy Morales, resmi bir ziyaret için dün geldiği İsrail’de bugün ülkesinin Kudüs Büyükelçiliğinin resmi açılışına katılacak.

İsrail medyasına konuşan Guatemala’nın İsrail nezdindeki Büyükelçisi Mattanya Cohen, ülkesinin İsrail ile çok eskilere dayanan dostluğunu vurgularken, ülkesinin 1948 yılında ABD’den sonra İsrail devletini tanıyan ikinci ülke olduğunu söyledi.

Jerusalem Post’a göre, Cohen, ülkesinin İsrail’e desteğini büyük ölçüde, Cumhurbaşkanı Morales dahil, Guatemala’nın 16.5 milyon nüfusunun geniş bir bölümünün, ABD Başkanı Trump'a verdikleri destekle dikkat çeken Hristiyan Evangelist mezhebi mensubu oluşuna bağladı.

Guatemala Cumhurbaşkanı Morales, ülkesinin Kudüs’te büyükelçilik açacağını açıklarken de ABD Başkanı Donald Trump’a liderlik yaptığı için teşekkür etmişti. Morales Trump için “Cesur kararı,  hepimizi doğrusunu yapmayı cesaretlendirdi” ifadelerini kullanmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.