Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana fetö abd tüik tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

"AB’den İRAN’a 18 Milyon Euro'luk Destek Paketi

ABD Yönetimi’nin nükleer anlaşmadan çekilip yaptırımlar getirdiği İran’a Brüksel’den 18 milyon euro tutarında destek geldi.

Avrupa Komisyonu, bugün İran’da sürdürülebilir ekonomi ve sosyal kalkınmayı destekleyen projelere yönelik 18 milyon euro tutarında ilk paketi benimsedi. 50 milyon euroluk bir yardımın ilk parçası olan paket özel sektör için 8 milyon euro desteği de içeriyor.

AB Dış ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini yaptığı açıklamada, İran nükleer anlaşması sonucunda AB-İran ilişkilerinin canlandırılmasından bu yana işbirliğinin birçok sektörde geliştiğini ve bu gelişmeyi korumaya kararlı olduklarını belirtti. Mogherini, “Bu yeni paket, vatandaşlarımıza doğrudan yarar sağlayacak birçok alanda ekonomik ve sektörel ilişkileri genişletecek” dedi.

"Paket, AB'nin İran Halkına Desteğini Kanıtlıyor"

Avrupa Komimisyonunun İşbirliği ve Kalkınma’dan Sorumlu Üyesi Neven Mimica ise “Bu önlemlerle AB'nin İran halkına ile barışçıl ve sürdürülebilir kalkınmasına desteğini kanıtlıyor” sözlerini kullandı.

Bu arada, AB’nin açıklaması üzerine İran medyasında bu gelişmenin ABD Başkanı Donald Trump’ın 2015 İran hükleer anlaşmasından çekilip İran’a karşı yeniden yaptırımları getirdiği bir sırada yaşandığına dikkat çekiliyor.

Haberlerde, “ABD’nin nükleer anlaşmadan tek taraflı ve yasa dışı olarak çekilmesinin, AB’yi yaptırımlara rağmen İran’ı anlaşmaya bağlı kalmaya cesaretlendirmek amacıyla bir öneri paketini hazırlamaya ittiği” yorumları yapılıyor.

Anahtar Kelimeler:
AbdIranABBrüksel
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.