Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan fenerbahçe babacan Vergi EMİNE ERDOĞAN Çukurova Demirspor Kulübü Başkanı Kamil Aslan

AB'den Mülteci Sayısına Sınır

Avrupa’ya mülteci akınının durdurulması amacıyla Türkiye ile bir anlaşmanın sonuçlandırılması için toplanılacak AB Zirvesi öncesi AB liderlerinin 7 Mart’taki Türkiye ile yaptıkları zirvede varılan ilke anlaşmasını değiştirdiklerini söyleyen İngiltere'nin Guardian gazetesi, bu bağlamda AB’ye alınacak mülteci sayısının 72 binle sınırlandırıldığını okuyucularına aktardı. 

Guardian gazetesi 17-18 Mart’taki kritik AB Zirvesi öncesi AB liderlerinin prensip anlaşmasında değiştirdikleri hükümlerden birinin, Avrupa ülkelerinde yaşamalarına izin verilecek Suriyeli mültecilerin sayılarının sınırlı olduğunu aktardı.

İngiliz medyasında yer alan habere göre, ilke anlaşmada Türkiye üzerinden Yunanistan’a ulaşan Suriyeli mülteciler dahil tüm göçmenlerin Türkiye'ye geri gönderilmesi ve Türkiye'ye gönderilen her bir göçmenin karşılığından Türkiye'den bir mülteci alınması öngörülürken  AB artık,  üye ülkelere alınacak Suriyelilerin sayısı 72 bin ile sınırlandırıyor.

Bu kişilerin 18 bini AB üyelerinin geçen yıl vardıkları anlaşma uyarınca gönüllülük esasına göre ülkeler arasında paylaştırılacak. BBC Türkçe’ye göre,  haberde  kalan 54 bin kişi ile ilgili mevzuat için ise AB yasalarında değişiklik yapılması gerekeceğinin de altı çizildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.