Öne Çıkanlar pkk bugünün gündemi azerbaycan Kent diyarbakır suriye Ayyuka eNBE akbank cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istanbul

ABD’li Bulaşıcı Hastalıklar Uzmanı: Çin’deki Aşı Deneme Sonuçları Çok Etkileyici

Çin’in Covid-19 için sürdürdüğü aşı geliştirme çalışmalarının ilk sonuçları tüm dünyada büyük bir sevinçle karşılandı. Lancet dergisinde yer alan makalenin ardından ABD’nin ünlü epidemiyoloji uzmanı Prof. Dr. Robert Schooley, Xinhua’ya yaptığı açıklamada, Çin’in birinci aşama klinik araştırmaya ulaşan aşı çalışmalarının sonuçlarını “çok etkileyici” olarak değerlendirdi.


 
Tıp dergisi The Lancet tarafından geçen hafta yayınlanan bir araştırmaya göre, Çin’in aşı denemesinin güvenli, iyi tolere edildiği ve insanlarda SARS-COV-2’ye karşı bağışıklık tepkisi üretebildiği bulundu. San Diego’da bulunan Kaliforniya Üniversitesi Bulaşıcı Hastalıklar ve Küresel Halk Sağlığı bölümünde görev yapan Prof. Dr. Robert Schooley, “Aşı test edilen üç dozda iyi tolere edilmiş gibi görünüyordu ve aşı alıcıları, hem nötralize edici antikorları hem de T hücrelerini test ederken ölçülen koronavirüse karşı güçlü bağışıklık tepkileri üretti” yorumunu yaptı.
 
Çinli araştırma ekibi, Wuhan’da Ad5 vektörü Covid-19 aşısının açık etiketli, randomize olmayan, faz 1 çalışmasını gerçekleştirdi. 18 ila 60 yaşları arasındaki toplam 108 sağlıklı yetişkin gönüllü olarak aşı çalışmalarına katıldı. Schooley, “Herkesin T hücresi tepkisi vardı ve çoğu 28. güne kadar antikorları nötralize etmede 4 kattan fazla artış gösterdi. Çalışmanın immünojenisite sonuçları çok etkileyici” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.