Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis

ABD’ye Ait İki Savaş Gemisi Karadeniz’e Girdi

ABD Avrupa Donanması’na ait iki savaş gemisinin Karadeniz’e girdiği bildiriliyor. Ross ve Carney gemilerinin Karadeniz’e girdiğini doğrulayan ABD Avrupa Donanması, gemilerin Karadeniz’de “rutin bir güvenlik misyonu” icra edeceğini belirtti.

ABD Avrupa Donanması tarafından verilen bilgiye göre, dün önce Ross gemisi bir süre sonra da füze muhribi Carney,  “deniz güvenlik operasyonları” icra etmek üzere Karadeniz’e girdi.

KORAMİRAL GRADY: NATO ORTAKLARIMIZA TAAHHÜDÜMÜZÜ KANITLIYOR

Açıklamada iki geminin icra edeceği faaliyetlerin, 1936 Montrö Sözleşmesi dahil uluslararası hukuk doğrultusunda yürütüleceğine dikkat çekildikten sonra  6. Filo Komutanı Koramiral Christopher Grady’in “Stratejik açıdan önemli olan bu bölgede tercih ettiğimiz tempo ve zamanlanması ile faaliyet gösteriyoruz” değerlendirmesi aktarıldı. 

Koramiral Grady, “ABD Donanması’nın Karadeniz’deki devam eden varlığı, bölgesel istikrara, Karadeniz’deki ortaklarımıza ve NATO müttefiklerimizin kolektif savunmasına olan taahhüdümüzü kanıtlıyor” ifadelerini de kullandı.

İki ABD savaŞ gemisinin Karadeniz’de son olarak ABD ve Ukrayna’nın evsahipliğini yaptıkları bir tatbikat sırasında Temmuz 2017’de faaliyet gösterdiği belirtilen açıklamada, “ABD’nin 6. Filosu, düzenli olarak Bulgaristan ve Türkiye dahil, Karadeniz ortaklarımızla ikili ve çok taraflı devriye çalışmalarını yürütüyor” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.