Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin ORDU tüik tesk genel başkanı bendevi palandöken Shanghai Astronomi Müzesi beşiktaş erdoğan chp haberleri tamer hassan filmleri David Dastmalchian fatih duruay rusya

Af Örgütü: Türkiye'de İnsan Hakları Tehlikede

Dünyanın önde gelen insan hakları örgütlerinden Uluslararası Af Örgütü, 15 Temmuz darbe sonrasına ilişkin olarak yaptığı yeni açıklamada Türk makamlarınca alınan bazı önlemlere sert tepki göstererek “Türkiye’de başarısız kanlı darbe girişimi ardından insan hakları tehlikede” görüşünü öne sürdü.

Londra merkezli Af Örgütü, açıklamasında "darbe girişimine acımasız tepki gösteren  Türk otoriterlerinin olağanüstü boyutlardaki bir bastırmayı başlattığını ve bu bastırmanın, OHAL sırasında da devam ettiğini” savundu.

Bunun ardından insan hakları ihallerine ilişkin belgeleri toplamak üzere İstanbul ve Ankara’da çalışmalar yaptığını söyleyen örgüt, durumu ile ile ilgili “alarm verici” olarak nitelediği bazı bilgilere ulaştığını kaydetti. 

Hükümete göre en az 208 kişinin öldürüldüğü ve bin 400 kişinin yaralandığının belirtildiği açıklamada 10 binden fazla kişinin gözaltına alındığına,  45 binden fazla kişinin de açığa alındığı veya görevden alındığı gibi bilgilere dikkat çekildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.