Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Afrin Komatsu Koca Dünya bugünün gündemi HAVA HAREKATI türk silahlı kuvvetleri

Alman Basını: Avrupalılar Türkiye İle Diyalog Rotasına Dönmeli

Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerde gözlenen yumuşama eğilimi, Alman basınında öne çıkan konuların arasında yer alıyor.

STUTTGARTER NACHRİCHTEN: BERLİN’İN TÜRKİYE’YE EL UZATMASININ TAM ZAMANI

Stuttgarter Nachrichten gazetesi, Ankara’nın Almanya’nın Türkiye ile ilgili seyahat uyarısını geri çekmesi talebine işaret ederek, “Almanya ile Türkiye’nin ilişkileri yeniden inşa etmeye çalıştığı aşikar” diyor. Gazete DW Türkçe’nin yansıttığı yorumda şunları söylüyor:

“Günlük politikanın öfkeleri, tahrikleri, küstahlıkları arasında zedelenmek yerine, her iki ülkenin eskilerden gelen dostluğuna uygun düşecek bir gelişme olacaktır bu. Alman turistler 2018’de Türkiye’yi yeniden keşfedecek. 2017’de Alman turistlerin sayısı dört milyon sınırının, yani rekor yıl olan 2015’teki 5 milyon 600 bin rakamının oldukça altında kalmıştı. Tatilcilerin artık Türkiye ile barışmak istediği izlenimi doğuyor. Berlin’in abartılı seyahat uyarısını geri alarak mesaj göndermesi ve elini uzatması için bundan daha iyi bir an olamaz.”

NÜRNBERGER NACHRİCHTEN:  AVRUPALILAR DİYALOG ROTASINA DÖNMELİ

Nürnberger Nachrichten gazetesi ise iki ülke arasında buzların erimeye yüz tutmasını değerlendirirken,  Türkiye’nin “Almanlara ve Avrupalılara ihtiyacının olduğunu” savunuyor. Türkiye’de ekonomi büyüme devam etse de “ülkenin ticari bilançosu oldukça kötüleştiğini, enflasyon tehlikeli bir biçimde tırmandığını, liranın önemli bir değer kaybına uğradığını” öne süren gazete, şu görüşleri de dile getiriyor:

“Tüm bunlar Türkiye’nin Katar gibi ülkelere bağımlılığını artırıyor ki bu da pek hayra alâmet değil! Özetle Türkiye yönetimini, bir şeylerin idrak edilmesi değil, zorunluluklar yönlendiriyor. Ama her şeye rağmen Avrupalılar diyalog rotasına yeniden dönmelidir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.