Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp Koronavirüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

Alman Basını: Dörtlü Zirve Kararı Krizden Çıkış Yolunu Gösterebilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya ziyaretinin yankıları sürüyor. Ziyaretin bilançosunu çıkaran Alman basını, ziyaret sırasında alınan “dörtlü zirve” kararının Avrupa'nın doğusundaki krizden çıkış yolunu gösterebileceğini düşünüyor.

Tagesspiegel gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya ziyaretine ilişkin değerlendirmesinde "Erdoğan ile Merkel'in, Paris ve Moskova'nın da katılacağı bir Suriye zirvesi tertiplemeyi kararlaştırmaları, diyalog gönüllülüğünün bir göstergesidir ve Avrupa'nın doğusundaki krizden çıkış yolunu gösterebilir” yorumunu yapıyor.

DW Türkçe’ye göre gazete, “Ancak Köln'deki cami açılışı da bu ziyaretin anıları arasında kalacaktır. Merkez camisi açıklığın mekânı olacaktı ama DİTİB'in dışlayıcı İslam anlayışının ve Almanya'da yaşayan Erdoğan taraftarlarının sembolü haline getirildi” savlarına yer verdikten sonra şöyle devam ediyor:

“Ziyaretten çıkarılacak bir diğer ders de, Almanya'da yaşayan Türklerin topluma daha iyi uyum sağlayıp, dini inançlarını özgürce ve Anayasa temelinde yaşayabilmeleri olmalıdır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.